open-navfaktor-logo
search
Investitori
Koliko su Mirvić i Tan uložili u Sarajevo od septembra 2021: "Slijede pregovori o drugoj fazi"
Fudbalski klub Sarajevo saopćio je da su ispunjene sve obaveze i uvjeti koje su investitori Ismir Mirvić i Vincent Tan, preuzeli po ugovoru potpisanom 20. septembra 2021. kada su i zvanično postali vlasnici 98,26 posto glasačkih prava.
08.12.2022. u 15:26
get url
text

- U periodu od ulaska u klub do sada ukupno je uloženo 9,7 miliona KM čime su pokriveni naslijeđeni dugovi, stabilizovano poslovanje i unaprijeđena infrastruktura s posebnim akcentom na poboljšanje uvjeta u Akademiji FK Sarajevo.

- Predstavnici kluba su započeli pregovore sa investitorima o nastavku ulaganja kroz drugu fazu. Gospodinu Mirviću i gospodinu Tanu predstavljen je plan strateškog razvoja kluba u periodu od dvije godine s ciljem da klub ostvari uspješne rezultate s prvim timom kao i da se dodatno razvije Akademija FK Sarajevo, što uključuje značajna ulaganja u infrastrukturu kao i najbolji sistem i kadar koji može podržati proces razvoja mladih igrača.

O ishodu pregovora i daljim koracima u ovom procesu FK Sarajevo će blagovremeno obavijestiti navijače i ostatak javnosti - saopćio je klub.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.