open-navfaktor-logo
search
Predsjednik kluba
Kovačević otkrio da li će Željo fudbalerima podijeliti sav novac od Evrope
Edis Kovačević, predsjednik FK Željezničara, odgovarao je na pitanja navijača, aktivnih članova kluba sa Grbavice.
07.07.2023. u 21:33
get url
text

Navijače su zanimale brojne teme, poput premija igračima Plavih za nastup u Evropi, pojačanjima, eventualnoj oproštajnoj sezoni Edina Džeke u dresu Želje, odlasku Santosa i Hodžića pa i one tehničke stvari poput nefunkcionisanja LED panela ispod južne tribine.

Kada je u pitanju bonus igračima za evropske mečeve, Kovačević je kazao:

- To je po našim saznanjima 250.000 eura, plus možemo ostvariti prihode od ulaznica i nešto od TV prava. U tom smislu, naravno, nećemo dati cjelokupan iznos. Kad bi se računao iznos od samog plasmana to bi bilo to, ali kad se sve sabere, ono što mi očekujemo kao prihode od Evrope, to će biti negdje 30-40 posto za premije igrača. Na taj iznos se moraju platiti doprinosima 70 posto, što je brutalno. Pedeset posto novca će ostati klubu. To bi bilo pojašnjenje.

Na pitanje da li klub planira pozvati Edina Džeku da završi karijeru tamo gdje je započeo, prvi čovjek kluba s Grbavice je odgovorio:

- Naravno, Džeko je Dijamant zemlje i kluba. Zahvaljujući njegovim transferima klub je u prošlosti uprihodovao značajna finansijska sredstva. On je uvijek ovdje dobrodošao, uvijek može doći, uvijek su mu vrata otvorena. Sretni smo što i dalje igra na vrhunskom nivou, a to sve govori koliko je to jedan uspješan sportista i čovjek koji je dostigao svjetske standarde.

O ljetnom "mercatu" na Grbavici je istakao:

Vidjet ćemo u prvoj polusezoni šta smo uradili, šta nismo. Prepustio bih to sportskom direktoru i treneru koji o tome odlučuju. Mi smo definirali okvirne budžete, šta je to što imamo na raspolaganju, šta možemo ispoštovati prema igračima. Ciljamo jedno, ili možda dva dobra pojačanja. Nepovoljna je situacija na tržištu, gdje igrači traže enormne zahtjeve i očekujemo da će se to promijeniti kada prođu šanse za odlazak u inostranstvo. Ne mislimo gomilati igrače...

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.