open-navfaktor-logo
search
Bura u Španiji
Krivac je jedan čovjek: Poslije osvojenog svjetskog zlata sve fudbalerke napuštaju reprezentaciju
Predsjednik Fudbalskog saveza Španije Luis Rubiales odbio je dati ostavku na svoju funkciju poslije skandala koji potresaju tamošnji fudbal.
25.08.2023. u 19:14
get url
text

Sve je za Španiju izgledalo bajno i krasno u nedjelju nakon finalne utakmice Svjetskog prvenstva i prvog zlata koje su osvojile fudbalerke u historiji te države poslije trijumfa nad Engleskom.

VEZANI TEKST - Skandali potresaju Španiju: Predsjednik Saveza jednu fudbalerku ljubio, drugu nosio na ramenima, a selektor...
 

Skandali su uslijedili nakon posljednjeg zvižduka, tokom svečane ceremonije dodjele medalja, a u glavnoj ulozi bio je Rubiales.

On je na ceremoniji zagrlio reprezentativku Jenni Hemoso, rukama privukao njenu glavu k sebi pa je poljubio u usta, nakon čega se smijao.

Izazvalo je to lavinu reakcija na Pirinejima, reagirali su fudbalski pa i politički autoriteti, smatrajući da samo izvinjenje prvog čovjeka španskog fudbala nije dovoljno. Naravno, mnogo su smatrali da Rubiales iz moralnih razloga mora podnijeti ostavku. No, on je ostavku odbio dati, ljubljenje fudbalerke nazvao je "spontanim, obostranim i euforičnim".

Španski sindikat fudbalerki (FUTPRO), javlja Marca, uskoro će saopćiti kako se sve reprezentativke do daljnjeg, odnosno do odlaska Rubialesa s predsjedničkog mjesta, povlače iz reprezentacije.

Bit će zatražen i odlazak selektora Jorgea Vilde, koji je, tokom proslave gola za grudi uhvatio jednu od članica stručnog štaba nacionalnog tima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.