open-navfaktor-logo
search
Hasanbegović se ne javlja
Kriza na Grbavici: I dalje blokirano 13 računa FK Željezničar
Računi Fudbalskog kluba Željezničar i dalje su blokirani.
02.11.2021. u 14:57
get url
text

To je potvrdila i Centralna banka Bosne i Hercegovine, a uvidom u jedinstveni registar računa u BiH, na dan 1. novembar 2021. godine može se vidjeti da je timu sa Grbavice blokirano 13 računa u šest banaka.

O problemu koji visi iznad glave aktuelne uprave Plavih pokušali smo razgovarati sa Nazifom Hasanbegovićem, predsjednikom kluba, ali se on nije javljao na naše pozive.

Istina, vjerovatno ne bi imao ni reći ništa pametno, jer je 7. oktobra na istu temu obmanuo javnost, kazavši tada za Faktor da su računi deblokirani. Naravno, to nije bila istina, jer je evidentno da su računi i dalje blokirani, što se može vidjeti i uvidom u jedinstveni registar računa u BiH.

Bježanje od javnosti i sakrivanje istine, da ne upotrijebimo neku grublju riječ, neće pomoći Željezničaru da izađe iz trenutne krize, jedne od najvećih u stogodišnjoj historiji.

VEZANI TEKST - Blokirano 13 računa FK Željezničar u različitim bankama, u klubu bez komentara

A upravo je netransparentnost bivših uprava i ljudi koji su posljednjih godina odlučivali o svemu, od Senada Misimovića, Nihada Selimovića, Amara Osima, Samira Cerića..., do Nazifa Hasanbegovića dovela do situacije u kojoj je najtrofejniji bh. klub sada.

Osim finansijskih problema Željezničar je i u evidentnoj rezultatskoj krizi, a to potvrđuju i tri vezana poraza u kojima su Plavi "pali bez ispaljenog metka".

Trener Tomislav Ivković očito ne vlada ekipom, mnogo je nezadovoljnih, a nedjeljno gostovanje u Prijedoru bit će posljednja prilika da hrvatski stručnjak sačuva posao na Grbavici. Sve osim pobjede Želje značilo bi da je Ivkoviću spremna karta za Zagreb u jednom pravcu...  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.