open-navfaktor-logo
search
Odjeci derbija
Krv i razbijena glava u Zagrebu: Huligani željeli ući u svlačionicu, zaštitari spriječili veći incident!
Grupa od 15-ak huligana po izlasku s terena vrijeđalo je Sergeja Jakirovića, trenera Dinama poslije remija sa Lokomotivom.
10.02.2024. u 22:05
get url
text

VEZANI TEKST - Hoće li preživjeti" još jedan kiks Dinama: Navijači izviždali Sergeja Jakirovića i gađali ga pivom

Imali su šta za reću i fudbalerima Lokomotive, a na kraju su željeli "zavoditi red" i u svlačionici, piše 24sata. Ipak, u tome nisu uspjeli...

Dinamo je razočarao protiv Lokomotive, a neki navijači na negativan su način izrazili nezadovoljstvo mršavim bodom u zagrebačkom derbiju. Jakirović je poslije utakmice doživio velike zvižduke, a 15-ak navijača na ogradi je vrijeđalo, čak i pljuvalo fudbalere Lokomotive po izlasku s terena. A isti ti su poslije utakmice željeli napraviti još veći incident.

Nezadovoljni huligani su se spustili pred svlačionice, željeli čak ući unutra kako bi se obračunali s igračima!? Cijelu priču spriječili su zaštitari koji im nisu dopustili ulazak unutra. Kako piše isti izvor, tu je bilo naguravanja, palo je i nekoliko ozbiljnih udaraca, bila bar jedna razbijena glava. Ipak, niko od njih na kraju nije ušao u svlačionicu.

Ispred ulaza u službene prostorije stadiona u Kranjčevićevoj ulici bilo je i vidljivih tragova krvi, na brzinu je reagovala i policija. Sve se brzo smirilo, nezadovoljni huligani su na kraju mirno napustili stadion. Nije poznato s kime su se huligani htjeli obračunati u svlačionici, niti jesu li unutra željeli posjetiti dinamovce, "lokose", sudije... Navodi se kako huligani nisu pripadnici Bad Blue Boysa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.