open-navfaktor-logo
search
Bivši trener Borca
Lalatović iz Ukrajine: Ovo je genocid, danas se desilo nešto strašno
Kontroverzni srbijanski trener Nenad Lalatović koji je na početku prošle sezone radio u banjalučkom Borcu, ove sezone radi u Ukrajini, u timu Zoryje iz Luganska.
27.08.2023. u 13:56
get url
text

Ukrajina je već godinu i po pod ruskom agresijom, a Lalatović smatra da se radi o genocidu nad ukrajinskim narodom.

- Pozdrav svima u Srbiji. Danas se desilo nešto strašno ovdje. Radili smo, imali trening, jer sutra imamo utakmicu. I u toku treninga, poslije 20 minuta, vidjeli smo da ka nama veliko brzinom ide jedno pet ili šest džipova, sa preko 20 specijalaca sa nekoliko pasa. Rekli su nam da izađemo sa terena. Kazali su nam da su dobili dojavu da je postavljena bomba - ispričao je Lalatović za Kurir i nastavio:

- Bili smo uplašeni, brzo smo ušli u autobus i vratili se u hotel. Ne znam da li je bomba bila stvarno postavljena. Bilo je to strašno. Ne bih bilo kome poželeo da to doživi.

On je objasnio i koliko je teško raditi u ratnim uvjetima.

- Neprijatno je kada imate trening, da se prekida zbog sirena, jer rakete lete po nebu. Srušila se jedna raketa prije nekoliko dana na pozorište. Stradalo je mnogo djece, ovo je stvarno genocid koji se dešava prema ukrajinskom narodu. Ne pričam ovo da bi neko mislio da se plašim. Nije tako. Nisam sišao u sklonište, niti hoću - poručio je Lalatović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.