open-navfaktor-logo
search
Stigao na Poljud
Laszlo Kleinheisler potpisao za Hajduk
Laszlo Kleinheisler, fudbalski reprezentativac Mađarske, novi je igrač Hajduka.
02.01.2024. u 19:39
get url
text

On je u Split stigao iz Panathinaikosa, objavio je klub sa Poljuda. Mađarski veznjak došao je na posudbu do kraja sezone iz grčkog kluba, u kojem se ove sezone nije naigrao.

Kleinheisler ima iskustva igranja u Hrvatskoj, jer je nastupao za Osijek koji ga je prije godinu prodao u Panathinaikos za oko milion KM (pola miliona eura).

Mađar (29) je svojevremeno bio najbolji igrač Osijeka i jedan od najboljih igrača HNL-a. Za Osijek je skupio 131 nastup i postigao 21 gol uz 15 asistencija.

U Panathinaikosu se nije naigrao. Upisao je 21 nastup, uz dva postignuta gola, pa je pitanje kakvog je Hajduk igrača dobio i u kakvoj je formi. Vjerovatno će igrati na lijevom krilu, poziciji na kojoj Hajduk nema konstantno rješenje.

- Vrlo sam sretan i uzbuđen što sam napokon ovdje. Bilo je ovo nekoliko dugih dana, ali sve se završilo na obostrano zadovoljstvo i ne mogu dočekati sutrašnji trening s novim saigračima. Ovo je veliki klub, dat ću sve od sebe da postanemo prvaci, da ostvarimo svoje ciljeve.

Došao sam ovdje iz trenažnog procesa, u dobroj sam formi tako da mi neće trebati puno vremena za priviknuti se. Igrao sam dugo za Osijek, ligu i Hajduk jako dobro poznajem, kao i dosta novih saigrača. Očekujem da zajedno napravimo velike stvari - rekao je Kleinheisler po dolasku u Hajduk.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.