open-navfaktor-logo
search
SwissX
Legendarni bokser "uskače" u posao: Proizvodi od marihuane brendiraju Camp Nou?
Barcelona je prije nekoliko dana objavila kako će ime svog stadiona staviti na raspolaganje Fonadaciji Barca, koja bi trebalo ime kultnog fudbalskog zdanja prodati u humanitarne svrhe.
27.04.2020. u 23:08
get url
text

Sve bi trebalo biti finalizirano ubrzo, pa bi stadion koji je svoja vrata otvorio 1957. godine u narednih nekoliko mjeseci trebao dobiti i novo ime.

VEZANI TEKST - Camp Nou mijenja ime: Barcelona naziv stadiona "poklanja" u humanitarne svrhe

Prodaja imena stadiona odavno je popularna u svijetu sporta i bitan je bio klupskog budžeta za mnoge timove, a pojavila se informacija da bi kompanija legendarnog boksera Mikea Tysona mogla biti zainteresovana za ovaj "deal".

Firma nekadašnjeg svjetskog prvaka u teškoj kategoriji prodaje lijekove na bazi kanabisa, a zove se SwissX. Tysonov poslovni partner Alki David za BBC Sport je rekao kako je ponuda vrijedna desetine milijuna dolara u ozbiljnom razmatranju:

- Camp Nou je fantastičan stadion. A Španija je država koja u okviru Evropske unije ima najdužu historiju kao lider u nastojanju da se legalizira prodaja marihuane i proizvoda na bazi marihuane.

David ne sumnja kako mu ideja uopće nije nerazumna.

- I veća su se čuda događala. A sigurno se neće dogoditi onima koji sjede i ništa ne rade da svoje snove i ostvare. Ako bi naša ponuda bila prihvaćena realno je očekivati da oko stadiona i na stadionu onda prodajemo i naše proizvode - najavio je Tysonov biznis partner Alki David.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.