open-navfaktor-logo
search
Selektor U-21 Francuske
Legendarni Henry izdvojio dvojicu bh. fudbalera, pa dodao: Jeo sam ćevape, ali...
Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od selekcije Francuske na Grbavici s 2:1. Selektor Francuza Thierry Henry zadovoljan je pobjedom, ali je pohvalio određene bh. fudbalere.
13.10.2023. u 22:36
get url
text

Henry je uživao u Bosni i Hercegovini. Oženjen je Bosankom i iskoristio je priliku da se vidi s porodicom u našoj zemlji.

- Imao sam priliku da odem kod punca i punice, jeo sam ćevape, ali sam se morao fokusirati na utakmicu. Sutra imamo slobodan dan, pa ću to iskoristiti - rekao je Henry, pa je o utakmici dodao:

- Čestitam ekipi Bosne i Hercegovine. Jako su dobro igrali, znali smo da će biti teška utakmica i tako je i bilo. Tražili smo taj pobjednički gol, uspjeli smo ga postići, dobili smo i crveni, ali ga je trebao dobiti broj 9 u BiH dobiti (Bristrić). To se međutim nije desilo - govori Henry koji je bio poprilično miran pored klupe.

- Bio sam uglavnom miran, čak i kod promašenih situacija i agresivne igre. I u prethodnim utakmicama sam bio miran, ali u finišu sam znao pokazati emocije - dodao je legendarni Francuz.

Pohvalio je reprezentativce Bosne i Hercegovine. Izdvojio je posebno Admira Bristrića i Ivana Bašića.

- Rekao sam da će biti teško. U prekidima, tranziciji. Radili su to, imali su prilike. Pokušali smo to izbalansirati, ali sam veoma sretan zbog načina na koji smo odigrali. Bilo je veoma, veoma, veoma teško.

Tim Bosne i Hercegovine ima potencijala. Broj 9 (Bristrić) se borio i bacao za svaku loptu, broj 10 (Bašić) je također veoma dobar s loptom. Način na koji igra i kako je poslao loptu kod gola je fenomenalan. Znali smo da postoji kvalitet, kažem bilo je i agresivnosti, ali borili su se i ima tu kvaliteta - istakao je Henry.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.