open-navfaktor-logo
search
Sada je i zvanično
Lionel Messi otkrio da ide u Inter Miami, objasnio zašto je odbio Barcelonu
Lionel Messi večeras je potvrdio da se neće vratiti u Barcelonu i da će karijeru nastaviti u ekipi Inter Miami.
07.06.2023. u 21:30
get url
text

U ekskluzivnom razgovoru za Mundo Deportivo otkrio je zašto neće ponovo obući dres Katalonaca, te zašto se odlučio za MLS umjesto Saudijske Arabije, gdje su zovu novca odgovorili Cristiano Ronaldo i Karim Benzema.

- Donio sam odluku da odem u Miami. Još nije sve dogovoreno, ostaju neke sitne stvari, ali odlučio sam se na taj korak. Ideja je bila da ću napustiti Evropu ako se ne vratim u Barcelonu. Želim se maknuti od reflektora velikih stadiona i posvetiti se porodici - rekao je Messi dodavši:

- Slušao sam šta se pričalo i pisalo o mom povratku u Barcelonu. Što je Xavi rekao... LaLiga je dala OK, ali odluka nije bila na meni. Nisam želio ući u ljeto kada ću ponovo prolaziti kroz ono što sam već prošao prije odlaska u PSG. Radije sam ranije donio odluku da završim s ovim i budem miran i razmišljam o praznicima i svojoj budućnosti. Čuo sam da je Barcelona planirala prodavati igrače ili smanjivati plaće da bi me doveli. Nisam želio preuzeti odgovornost za tako nešto. Zato sam donio ovu odluku.

Dodao je kako povratak u Barcelonu nije bio uvjetovan novcem.

- Da je novac bio u pitanju, otišao bih u Saudijsku Arabiju. Rado bih se vratio na Nou Camp, ali u trenutku sam kad želim malo maknuti fokus, posvetiti se porodici. U posljednje dvije godine nisam bio sretan. Imao sam taj mjesec dana na SP-u u Kataru koji je bio spektakularan, osvojili smo Svjetsko prvenstvo, ali sve nakon toga bila je teška etapa za mene. Želim ponovo uživati u djeci, porodici, u običnom danu... Želim imati malo mira - kazao je Messi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.