open-navfaktor-logo
search
Opet vrijeđa
Lovren: Ako se ne veseliš našem uspjehu, a Hrvat si, smrad si
Dejan Lovren, hrvatski fudbalski reprezentativac, bio je gost emisije Bujica na zagrebačkoj televiziji Z1.
24.12.2022. u 11:10
get url
text

Lovren je nakon utakmice za treće mjesto na Mundijalu u Kataru izvrijeđao hrvatske novinare, potpuno bez razloga i povoda, piše portal 24sata.hr, a s Marcelom Brozovićem u kafiću je uzvikivao ustaški pozdrav nakon što je početak Thompsonove pjesme bio "Za dom", Lovren i Brozović su vikali "Spremni".

Iskusni defanzivac je rekao da uoči utakmica ima puno pjesama koje sluša.

- Jedna od dražih je "Lijepa li si". Uvijek je pustim prije utakmice. Pogotovo mi je draga rečenica "Za sve one kojih nema". Tu podviljam unutar sebe i kažem - spreman sam - rekao je Lovren.

VEZANI TEKST - Ne može bez Thompsona: Lovren u Zagrebu poveo 80.000 navijača da pjevaju "Herceg-Bosno, srce ponosno"

Lovren je govorio o sukobu s medijima.

- Mjesec dana, otkako smo krenuli na SP nisam otvorio novine. Znam da je to pritisak i na mene, i na selektora i na ostale. Još do danas nisam otvorio niti jedne novine. Svi su mi ispričali kako su pisali o meni. Ja da sam salutirao fašistički? Neka ih bude sram! Tužbe sam već pripremio. Tu nema oprosta! Ja predstavljam svoju državu i domoljublje. Nikad ne pozivam na nasilje i mržnju. Da, bio sam polupijan, ali i s razlogom sretan. Spreman sam za svoju državu! Zar ja to ne mogu izjaviti? Predstavljam svoju državu i narod koji možda nema glas. Ako ja ne mogu to reći, ko će reći?

Odgovorio je i šta se dogodilo s hrvatskim novinarima nakon susreta za treće mjesto.

VEZANI TEKST - Dejan Lovren napravio skandal u Kataru: Šta se smiješ smradu?

- Cijela priča je išla ovako: Bio je taj neki koridor kroz koji se prolazi do autobusa. Na kraju imaš pano, okreneš se i ideš dalje. Prolazim, stao sam sa stranim novinarima, među kojima su bili i novinari iz mog kluba, Zenita. Na svakoj su nam utakmici bili i čestitali. Bili su presretni što su me vidjeli, što sam osvojio bronzu.

- Ja sam se pozdravio s njima, dolazim do naših i pitaju me - može izjava? Ja sam rekao, ne može, idem u autobus. Tada je krenulo oholo smijanje. Vrag mi nije dao mira. Vratim se i pitam tog novinara - što se smiješ? I ko se to smije? Svi su zašutjeli. Ta žena se prva prestala smijati. Ponovio sam: Što se smijete? Jedan od njih me pitao zašto im ne dajem izjavu. Rekao sam - sram vas bilo! Vi niste sretni zbog nas. Stranci su sretniji nego vi. Ne mogu se kontrolirati! Bio sam još pristojan.

- Mislim da je taj čovjek smrad i dalje! Ako se ne veseliš našem uspjehu, a Hrvat si, smrad si! Šta radiš uopće? Nećete me ušutkati nikada - rekao je Lovren.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.