open-navfaktor-logo
search
2. Bundesliga
"Ludnica" u Hamburgu: Prekid, sedam golova, dva isključenja, Hadžikadunić ušao, pogodio i pocrvenio
Pravoj "ludnici" svjedočili smo u Hamburgu u 21. kolu 2. Bundeslige.
09.02.2024. u 22:29
get url
text

HSV je ugostio Hannover, a u duelu bivših budnesligaša bilo je svega i svačega - sedam golova, dva crvena kartona, pobjedonosni gol u 98. minuti.

Gosti su slavili sa 4:3, a u strijelce se upisao i naš reprezentativac Dennis Hadžikadunić. Stoper Zmajeva u igru je ušao u 46. minuti, a za poluvrijeme je uspio postići gol (u 47. minuti pogodio za 2:3) i zaraditi crveni karton (u 106. minuti dobio drugi žuti karton).

Utakmica je u drugom poluvremenu prekinuta nakon što su gostujući navijači podigli transparent s metom na čelu svog predsjednika kluba Martina Kinda.

Uzaludni su bili apeli spikera da ga skinu, a nakon što su to odbili, sudija je povukao igrače u svlačionice. Susret je nastavljen tek pola sata kasnije, a navijači oba tima su u nekoliko navarata podigli glas protiv krovne kuće njemačkog fudbala (DFB), koja je najavila novi plan o privatizaciji klubova (naišao na oštre osude navijača u Njemačkoj).

Treba naglasiti kako su na poluvremenu navijači HSV-a na svoj način izrazlili proteste. Na mreže su postavili šest zaključanih lanaca, pa su organizatori morali da ih sijeku brusilicom kako bi meč mogao biti nastavljen.

Strijelci za HSV su, osim Hadžikadunića, bili i Benes (24), Glatzel (86), dok su za goste pogađali Tresoldi (11), Ramos (21-ag), Schaub (32) i Ernst (98).

Osim Hadžikadunića kod domaćih je isključen i Benes, koji je u 88. minuti dobio direktan crveni karton.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.