open-navfaktor-logo
search
Trener Borca
Marinović pred gostovanje na Grbavici: Stadion će biti pun, bit će dobra atmosfera, odlučit će detalji
Derbi meč trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu Željezničar - Borac na programu je u sutra od 20:45 sat.
11.08.2023. u 16:34
get url
text

Evropske obaveze su iza fudbalera Borca, a "crveno-plavi" sada se okreću domaćem prvenstvu.

Poslije dva odgođena meča zbog nastupa na evropskoj sceni (Široki Brijeg, Sarajevo), tim Vinka Marinovića tek u trećem kolu Premijer lige prvi put će zaigrati u domaćem prvenstvu. Isti slučaj je i sa Željezničarom, koji je "preskočio" dva uvodna kola, odnosno utakmice sa Igmanom i Slogom.

- Nakon evropskih utakmica, okrećemo se domaćem prvenstvu. I Željezničar i mi igrali smo Evropu, tako da nam je prva utakmica odmah derbi. Željezničar je kroz mečeve na međunarodnoj sceni pokazao kvalitet, igrali su dobro protiv teških protivnika, imaju mentalnu snagu, pogotovo na domaćem terenu, gdje svi znamo da je izuzetno teško igrati.

Što se nas tiče, u dvije utakmice sa Austrijom igrali smo veoma dobro i taj intenzitet i kvalitet igre želimo da zadržimo i u prvenstvu. Ukoliko to uradimo, rezultat neće izostati. Moramo popraviti koncentraciju u bitnim trenucima, kada se lomi utakmica - istakao je trener Borca Vinko Marinović.

Borac se pred start premijerligaške sezone našao u specifičnoj situaciji, jer je ostao bez obojice startnih golmana. Nakon operacije slijepog crijeva, Bojan Pavlović i dalje se oporavlja, dok je tešku povredu u revanšu sa Austrijom zaradio Nikola Ćetković, kojeg očekuje višemjesečna pauza.

Tako je rukovodstvo banjalučkog kluba moralo ekspresno da reaguje i angažuje novog čuvara mreže. Ugovor sa "crveno-plavim" tako je potpisao crnogorski internacionalac Milan Mijatović.

- Imali smo hendikep sa Ćetkovićem, kome želim što brži i uspješniji oporavak. Klub je brzo reagovao, pronašli smo zamjenu, tako da i Milanu želimo uspješan debi - poručio je Marinović, te dodao:

- Nije bilo mnogo vremena da se uklopi, ali Mijatović je golman koji ima ogromno iskustvo. Branio je na visokom nivou, tako da očekujemo od njega da bude ono što treba da bude - da svojim iskustvom odradi sutrašnju utakmicu najbolje što može - rekao je Marinović, koji na sutrašnjem meču neće moći da računa ni na Ranka Jokića i Damira Hrelju, koji su u procesu oporavka od povreda.

Nema sumnje da će derbi protiv Željezničara donijeti tvrdu, čvrstu utakmica, sa mnogo taktičkog nadmudrivanja Marinovića i njegovog kolege Nermina Bašića na klupi Plavih.

- Stadion će biti pun, bit će dobra atmosfera. Utakmica je izuzetno bitna i Željezničaru i nama, tako da će sigurno biti mnogo taktičkih stvari. Mislim da smo kroz ove dvije utakmice, sa veoma jakim protivnikom, odigrali izuzetno dobro. Uvijek u derbiju odluče detalji, a bitno je da imamo tim koji će da radi svih 90 minuta. U tih 90 minuta pojavi se neki pojedinac koji odluči meč, nadam se da će to sutra biti na našoj strani - kazao je trener Borca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.