open-navfaktor-logo
search
Trener Borca
Marinović pred revanš: Možemo doći do rezultata koji nas vodi dalje, odlazak Tabakovića je dobra okolnost
Fudbaleri Borca će sutra od 20:30 sati, u grotlu rasprodatog Gradskog stadiona u Banjoj Luci, pokušati da nadoknade bečki minus protiv Austrije (1:0), naprave veliki podvig i plasiraju se u treće kolo kvalifikacija za Konferencijsku ligu.
02.08.2023. u 13:54
get url
text

Ulaznice za stadion u Platonovoj ulici rasprodate su tokom jučerašnjeg dana, Banjaluka ovakvu euforiju ne pamti, a o tome je, na konferenciji za novinare u najavi utakmice, govorio i trener Borca Vinko Marinović.

- Odmah po povratku iz Beča smo osjetili zaista sjajnu atmosferu u u gradu i vidjeli smo da čitav grad diše za Borac, što je jako dobro. Bilo je stvarno uživanje raditi kroz ovu sedmicu. Mi smo radili dosta dobro u ovih nekoliko dana, radili smo na nekim stvarima koje treba da popravimo za ovu utakmicu koja nam slijedi. Mislim da su momci na to veoma dobro odgovorili i da ćemo uspjeti sve to da odradimo na terenu - istakao je strateg crveno-plavih, osvrnuvši se na nesretni poraz u austrijskoj prijestolnici.

- Mislim da smo odigrali dosta dobro, možda je rezultat mogao da bude drugaćiji, imali smo svoje prilike i šanse koje nismo iskoristili, a kad igrate u Evropi, morate znati da su to situacije koje moraju da se iskorištavaju, možda nam je malo falilo koncentracije. Znali smo u pripremi utakmice da je Austrija čvrsta, organizovana ekipa, koja igra sa dosta intenziteta i presinga. Mislim da smo tokom utakmice to dosta dobro odradili, ali isto tako moramo da znamo da Austrija ima kvalitet i da je pokazala da svaki trenutak opuštanja, odnosno gubitka koncentracije, može da kazni, što se desilo i nama.

Ipak, bez obzira na sve to, ekipa je dosta dobro radila. Iako smo dobili taj gol u posljednjim sekundama, nije se to toliko osjetilo na ekipi. Vjerujemo da možemo pružiti dobru igru, da uz podršku naših navijača, koji će nam sigurno biti vjetar u leđa, možemo doći do onog rezultata koji nas vodi u sljedeći krug. Vjerujem da će igrači dati sve od sebe i da ćemo svi zajedno doći do tog cilja - kazao je Marinović.

Tri dana nakon meča sa Borcem, Austrija je pred domaćom publikom, u prvom kolu austrijskog prvenstva, doživjela debakl u duelu sa Sturom. Bilo je 0:3, a "ljubičasti" su dva od tri gola primili nakon prekida, ili, da budemo precizniji, lošeg postavljanja nakon kornera. Da li je to šansa da se ugrozi gol Kristijana Frihtla?

- Uvijek postoji šansa, ali da bi došli do te šanse, moramo dobro da se postavimo i dobro izvedemo te standard-situacije. Nadam se da ćemo sutra biti u prilici da to uradimo kvalitetno - dodao je strateg Borca.

Austrija je težak udarac doživjela i početkom ove sedmice, s obzirom na to da se Haris Tabaković, udarna igla tima, preselio u Hertu. Trener Austrije ako sada na raspolaganju ima samo dva napadača, dva 20-godišnjaka koji su daleko od pravog ritma i idealne forme (Muharem Husković i Romeo Vučić).

Pogotovo se to odnosi na Huskovića, koji je tek nedavno odigrao prvi meč za Violu nakon teške saobraćajne nesreće.

- Možda je bilo bolje da je otišao prije sedam dana (smijeh). Za nas je to jedna dobra okolnost, s obzirom na to da je Tabaković bio prvi strijelac i ključni igrač Austrije. Imaju dva napadača, to su Husković i Vučić, ali može tu da dođe do još nekih stvari o kojima mi razmišljamo u fazi napada.

Sigurno da je dobra okolnost za nas što ne igra, ali vidjećemo prije same utakmice za koga će se odlučiti trener - zaključio je Marinović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.