open-navfaktor-logo
search
Radi individualno
Matthias Fanimo donio nalaz da je pod stresom, nepoželjan u svlačionici Sarajeva
Matthias Fanimo, fudbaler Sarajeva koji je propustio početak priprema, stigao je u glavni grad i trenira individualno, odvojeno od ostatka ekipe.
24.02.2022. u 15:43
get url
text

Kako saznaje Faktor, odluku o njegovom statusu naredne sedmice donijet će Upravni odbor koševskog premijerligaša.

Ismar Mirvić, predsjednik Bordo kluba, jučer je stigao u Sarajevo, a UO će odluku donijeti nakon što se utvrdi vjerodostojnost medicinske dokumentacije koju je Fanimo dostavio kako bi opravdao jednomjesečno kašnjenje na pripreme.

VEZANI TEKST - FK Sarajevo počeo pripreme, šta je sa Matthiasom Fanimom?

Kako smo saznali, brzonogi krilni fudbaler, između ostalog, izostanak je pravdao činjenicom da je bio pod stresom. Stoga će svi ljekarski nalazi koje je dostavio u klub biti na posebnom skeneru i provjerit će se da li su validni.

U međuvremenu, kruže informacije da Fanimo nije poželjan među prvotimcima Bordo tima. Navodno, njegov povratak u ekipu nije naišao na odobrenje svlačionice.

Do konačne odluke Englez će trenirati individualno, po programu koji je dobio od stručnog štaba FK Sarajevo.

Bivši trener Goran Sablić u finišu prvog dijela sezone odstranio je Fanima iz tima i nije ga više vraćao, poručivši mu kako na njega ne računa. Englez se nije pojavio na prozivci novog šefa stručnog štaba, a naredne sedmice bit će poznata konačna odluka hoće li Aleksandar Vasoski računati na brzonogog fudbalera.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.