open-navfaktor-logo
search
O Katiću i Radeljiću
Mediji iz susjedstva: Zmajevi Daliću "ukrali" dva Hrvata
AUTOR: Faktor
16.05.2024. u 20:33
get url
text
Radeljić u dresu Rijeke
Radeljić u dresu Rijeke
FOTO: Saša Miljević/Pixsell
Na spisku selektora fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergeja Barbareza za utakmice s Engleskom i Italijom našli su se i debitanti Nikola Katić, stoper Zuricha i Stjepan Radeljić, defanzivac Rijeke.
Nisu to jedine promjene koje je novi "coach" Zmajeva napravio u rosteru, s obzirom na to da su prve pozive dobili i Dženis Burnić (Karlsruher) , Armin Gigović (Midtyjland) i David Vuković
(Borac).
Mediji iz susjedstva primijetili su da je Barbarez pozvao dvojicu igrača sa hrvatskim pasošem. Naravno, radi se o Katiću i Radeljiću. Vrijedi istaknuti da su obojica rođeni u Bosni i Heregovini.
- Zmajevi Daliću "ukrali" dva Hrvata, poziv zaradio bivši hajdukovac i jedan od ključnih Sopićevih igrača - naslov je koji donose Sportske novosti.
- Katić je svojevremeno glasio kao velika nada hrvatskog fudbala te je bio standardnim članom U-21 reprezentacije Hrvatske, međutim za seniorsku je vrstu upisao tek jedan prijateljski susret. Bila je to poznata utakmica iz 2017. godine protiv Meksika, u kojoj su našu selekciju sačinjavali mahom HNL igrači. Katić je u karijeri igrao za Slaven Belupo i Hajduk, a ove je sezone u dresu švicarskog Zuricha upisao 34 nastupa i zabio četiri pogotka - pišu Sportske novosti o Katiću, a zatim se osvrću na Radeljića.
- On je do sada nastupao za mlađe selekcije hrvatske i bh. reprezentacije, a sada će čini se jednom i zauvijek odlučiti obući dres susjeda. Radeljić je ove sezone bio jedan od standardnih stopera Rijeke, a dobrim partijama zasluženo je zaplijenio pažnju novog bh. selektora - smatraju u Hrvatskoj.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.