open-navfaktor-logo
search
Bez imena
Meho Kodro: Određene osobe htjele su da ubace neke igrače, tu sam stao na crtu
Meho Kodro, nekadašnji proslavljeni golgeter Barcelone, drugi put u trenerskoj karijeri smijenjen je sa funkcije selektora BiH nakon samo dvije utakmice.
03.10.2023. u 15:44
get url
text

VEZANI TEKST - Kodrino otvoreno pismo članovima IO FSBiH: "Pokušali ste me poniziti, a u suštini pokazali ste svoju nemoć"

Prvi put dogodilo se to 2008. godine kada nije želio voditi tim na prijateljsku utakmicu u Iran, koja je dogovorena bez njegovog znanja, a drugi put prošlog mjeseca nakon što mu nije usvojen izvještaj nakon polovičnog učinka (pobjeda protiv Lihtenštajna 2:1 i poraz od Islanda 0:1).

Nakon što je dobio otkaz Kodro se danas prvi put pojavio u medijima. Gostovao je na N1 televiziji i govorio o brojnim temama. Istakao je kako je situacija za njega u drugom mandatu nizbrdo krenula nakon što je objavio prvi spisak reprezentacije.

- Ja to ne znam, volio bih da znam, ali nisam imao priliku pričati sa ljudima koji su donosili odluke. Razmišljao sam zbog čega je to tako, ali dešavalo se hronološki. Bilo je to sve OK do prve liste i spiska fudbalera na koje računam za prve dvije utakmice.

Tada su određene osobe htjele da ubace neke igrače. Tu sam ja stao na crtu i rekao da jednostavno to ne bi trebalo tako da se radi i da ja odgovaram za stručni dio. Ja i moj stručni štab smo dovedeni da razmišljamo o tome - rekao je Kodro.

Vi ste prvi čovjek koji se usudio i ima hrabrosti da kaže takvo nešto - možete li nam reći o kome se radi?

- Ne znam ja šta se dešavalo prije mene i ne mogu pričati na tu temu. Da li je bilo direktno ili indirektno. Sve je bilo indirektno. Dolazio je savjet, da bi tu trebao biti jedan ili više igrača, da ne kažem koliko je njih da budu na listi - rekao je Kodro za N1.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.