open-navfaktor-logo
search
Daleki Istok
Messi i Beckham izviždani, navijači tražili povrat novca
Lionel Messi i David Beckham izviždani su tokom posljednje utakmice Inter Miamija u Hong Kongu protiv All star ekipe Hong Konga.
04.02.2024. u 15:59
get url
text

Ogromna većina navijača pojavila se na stadionu u nadi da će na djelu vidjeti osmerostrukog osvajača Zlatne lope. Ulaznice su se prodavale po 125 dolara, a rasprodane su u roku od sat vremena još u decembru.

Međutim, Argentinac je zajedno s Luisom Suarezom meč ispratio s klupe. Tokom drugog poluvremena navijači su skandirali da "žele Messija", ali su na kraju ostali razočarani.

Suvlasnik Inter Miamija David Beckham ispraćen je salvama zvižduka dok se pokušao zahvaliti na "nevjerovatnoj podršci".

Razočarani fanovi su čak tražili i povrat novca nakon što je postalo jasno da Messi neće izaći na teren.

- Vlada, kao i svi navijači, izuzetno su razočarani organizatorom koji svim ljubiteljima fudbala duguje objašnjenje - reagirala je vlada Hong Konga.

Dolazak Messija i Inter Miamija na Daleki istok izazvao je euforiju među navijačima. Dresovi su razgrabljeni s polica rekordnom brzinom, a tim iz MLS-a sada seli u Japan na susret s Vissel Kobeom.

- Razumijemo razočaranje navijača zbog odsustva Messija i Suareza i izvinjavamo se zbog toga, ali ova odluka je donesena zajedno s našim medicinskim osobljem. Da je postojao način na koji su mogli igrati barem malo, mi bismo to učinili, ali bilo je previše rizika - rekao je trener Inter Miamija Tata Martino.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.