open-navfaktor-logo
search
Prijelazni rok
Milan potpisao sve dokumente, Krunić privatnim avionom leti za Istanbul
Radeta Krunića više nećemo gledati u dres Milana. Veznjak fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine karijeru će nastaviti u Fenerbahčeu.
12.01.2024. u 09:31
get url
text

VEZANI TEKST - Sve je gotovo: Rade Krunić uz višemilionsko obeštećenje napušta Milan, ima novi klub!

Posao je već dogovoren, a ostalo je još samo da bude potvrđen. Zmaj je već ranije dogovorio sve uvjete, a italijanski mediji jučer su objavili da su se dogovorili i klubovi.

Kako piše Fabrizio Romano, italijanski transfer guru, Krunić bi danas trebao biti u Turskoj. Navodi kako će privatnim avionom otputovati u Istanbul, dok turski mediji javljaju da bi sa svojim zastupnikom trebao da sleti oko 15.45 sati po lokalnom vremenu.

- Krunić je želio samo Fenerbahče i sprema se da potpiše za turski klub. Milan je potpisao sve dokumente - napisao je Romano.

Kako su jučer pisali turski mediji, Fenerbahče će Milanu za Krunićeve papire platiti oko 10 miliona KM (pet miliona eura), a naš reprezentativac godišnje će zarađivati tri miliona eura. Veliku ulogu u transferu odigrao je i Edin Džeko, kapiten BiH i Fenerbahčea.

Sinoć je igrač Fenera postao i Leonardo Bonucci, pa će lider šampionata Turske dodatno ojačati ekipu koja će uz Galatasaray biti glavni kandidat za naslov prvaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.