open-navfaktor-logo
search
Kako je i najavio
Milan Tegeltija podnio ostavku, Borac će do kraja januara dobiti novog predsjednika
Milan Tegeltija podnio je ostavku na mjesto predsjednika Fudbalskog kluba Borac, a ostavku će uputiti prema klupskoj Skupštini.
05.01.2024. u 14:08
get url
text

- Vrijeme je za promjene, Borac će do kraja januara dobiti novog predsjednika- menadžera kluba. Već sam vas pred novu godinu obavjestio o mojoj ideji da je sazrelo vrijeme da Borac, u organizacionom smislu, napravi korak naprijed i uspostavi i imenuje novog predsjednika koji bi bio menadžer kluba u punom kapacitetu - saopćio je Teleltija.

VEZANI TEKST - Milan Tegeltija najavio povlačenje iz FK Borac: Možda je vrijeme...
 

- Sa mojim prijateljima iz rukovodstva kluba razmijenio sam ovu ideju i za nju dao argumentaciju. Dugo smo razgovarali o svim prednostima i manama tog, prema mom mišljenju, organizacionog koraka naprijed i drago mi je što mogu da vas obavijestim da smo se oko te ideje usaglasili i da će Borac do kraja mjeseca januara dobiti novog predsjednika - menadžera kluba. Danas ću Skupštini kluba uputiti moju ostavku na mjesto predsjednika nakon čega će skupština imenovati novog predsjednika i klub će krenuti u tom novom pravcu za koji sam uvjeren da će donijeti organizacioni napredak klubu - dodao je.

- Kada sam ja u pitanju, moji prijatelji iz rukovodstva kluba i novi predsjednik će i dalje imati moju punu podršku, samo sada u nekom drugom kapacitetu. Ponosan sam na organizacioni, infrastukturni i rezultatski uspjeh koji smo napravili u proteklih osam mjeseci i uvjeren sam da će klub, na tim temeljima, iz dana u dan nastaviti da raste kako organizaciono tako i infrastukturno i rezultatski - zaključio je Tegeltija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.