open-navfaktor-logo
search
Predsjednik Borca
Milan Tegeltija poslao poruku medijima: Pošto ovdje "nemate stav" ubuduće o suđenju pst!
Još se nije stišala prašina nakon što je Borac u 94. minuti postigao izjednačujući gol protiv Sarajeva (1:1) u zaostalom meču 2. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
20.10.2023. u 13:18
get url
text

Zoran Kvržić, fudbaler banjalučkog tima, bio je u ofsajdu prije nego što je poslao loptu u mrežu. Ipak, Milan Tegeltija, predsjednik Borca, svim silama brani svoj klub, pa čak "prijeti" novinarima zabranom ulaska na stadion.

Uz to, Tegeltija tvrdi da je Borac oštećen, jer sudija Mateo Musa nije dosudio jedanaesterac kada je igrača Sarajeva lopta pogodila u ruku.

- Nakon što sam objavio usporeni snimak koji je više nego jasan, ni jedan sarajevski portal nije ga prokomentarisao iako im je inače suđenje glavna tema. Rijetki su tek prenijeli da "ja nešto tvrdim" bez vlastitog stava. Pošto ovdje "nemate stav" u buduće o suđenju pst! - napisao je Tegeltija na Twitteru.

Potom je prvi čovjek Borca pozvao navijače na utakmicu protiv Zrinjskog, a nije propustio priliku da prozove Željezničar i Sarajevo.

- S obzirom da ne igra nijedan sarajevski klub i s obzirom da i Birac i Zrinjski gledaju kao konkurente, duboko vjerujem da će ovakav derbi proteći u fudbalskoj armosferi i da će u prvom planu biti fudbal i da će bolja ekipa na terenu pobjediti i nadam se da će to biti Borac - napisao je, između ostalog Tegeltija, ali je zaboravio da meč sudi arbitar iz Sarajeva, najbolji bh. sudija Irfan Peljto.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.