open-navfaktor-logo
search
"Sitnica"
Milorad Sofrenić otkrio kolike su plaće članovima Izvršnog odbora FSBiH
Milorad Sofrenić, član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, otkrio je kolike su plaće članova fudbalske vlade.
17.09.2021. u 09:58
get url
text

U emisiji Dan uživo na N1 govorio je o jednom dijelu mjesečnih primanja čelnika bh. fudbala.

VEZANI TEKST - Pred Skupštinu: Bošnjaci "prodali" FSBiH, hoće li to naplatiti Irfan Durić?

- Ja ne krijem ništa. Moja plaća iznosi 1.100 KM, potpredsjednik ima 1.300 KM, a predsjednik 1.700 KM. To je korektan odnos finansija i to nije nikakva tajna. Na kraju, imamo poreske prijave i naknade koje dobijamo - rekao je Milorad Sofrenić za N1, a potom se osvrnuo i na to gdje odlaze sredstva od sponzora:

- Sredstva od sponzora idu direktno na Savez za reprezentaciju i premije fudbalera. Mi nemamo ništa od toga - zaključio je Sofrenić.

Treba napomenuti kako članovi IO nisu profesionalci i jedina obaveza im je da jednom ili dva puta dođu na sjednicu, ukoliko se sjednica ne održava online.  

Sofrenić je u Izvršnom odboru već devet godina. Prvi mandat dobio je na Izbornoj skupštini FSBiH održanoj 13. decembra 2012, a od 2016. do 2021. godine obavljao je funkciju prvog potpredsjednika Saveza. 

U tom periodu (mart prošle godine) Izvršni odbor FSBiH njegovog sina Zorana Sofrenića izabrao je za trenera golmana u mladoj reprezentaciji BiH. I Sofrenići nisu jedini primjer kako rodbinske veze mogu pomoći da napredujete u našem fudbalu. Admir Raščić, sin njegovog kolege iz IO Muhidina Raščića, nedavno je izabran u stručni štab Zmajića...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.