open-navfaktor-logo
search
FK Sarajevo
Milošević otkrio šta se događalo u svlačionici kada je na Koševo stigao Ahmetović
Dugoročno gledano Ahmetović je puno dao klubu, mislim i previše, a rijetki će priznati da je dočekan na "nož"
03.11.2019. u 11:01
get url
text

Mersudin Ahmetović sinoć je briljirao u dresu Sarajeva protiv Širokog Brijega. Sjajni napadač upisao je hat-trick i osigurao Bordo timu novi trijumf na Koševu za ostanak na liderskoj poziciji.

Ahmetović je u Sarajevo stigao u ljeto 2016. godine, a tada je prvi napadač bio Leon Benko.

O tome šta se u to vrijeme događalo u svlačionici Sarajeva prisjetio se Semjon Milošević, bivši fudbaler Bordo tima.

- Mersudin Ahmetović stigao je kao duplo jeftinija opcija "B" za Leona Benku koji je najavio odlazak i koji nije bio 100 posto koncentrisan na klub. U takvoj situaciji klub kao Sarajevo nije mogao dozvoliti luksuz da zavisi o jednom čovjeku makar se radilo i o Benki. Ahmetovićev debi i gol Želji na derbiju (1:1) i velika pompa oko Benke na klupi što je i normalna stvar kada imate igrača koji nije skoncentrisan maksimalno - napisao je Milošević na svom Facebook profilu, dodavši:

- Mislim da je i Benko bio pomalo nezadovoljan činjenicom da je posljednjih šest mjeseci ugovora trebao da odradi besplatno jer je plaćan za period od prvih šest mjeseci treniranja sa Sarajevom dok je bio u sporu za Kinezima. Kasnije je došla afera "pivo" koju, ruku na srce, niti jedan ozbiljan trener ne bi oprostio. Ali, eto mi ko mi, Balkan kao Balkan... Uvijek smo spremni da osudimo i okrivimo, a nikada ne krećemo od sebe. Dugoročno gledano Ahmetović je puno dao klubu, mislim i previše, a rijetki će priznati da je dočekan na "nož". Nikada ne sudi o ljudima dok ne prohodaš 15 dana u njegovim cipelama, a o fudbalu je ovdje sve rečeno... Svi smo stručni svi sve znamo, a rijetki bi vruć krompir u ruke - napisao je Milošević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.