open-navfaktor-logo
search
Drugi rang
Mjesta ima samo za dva kluba: Mrtva trka Slobode i Stupčanice za PLBiH, kakva je situacija u Prvoj ligi RS?
Klubovi iz drugog ranga bosanskohercegovačkog fudbala žestoko se bore za dva mjesta koja naredne sezone vode u Premijer ligu (po jedno iz Prve lige FBiH i Prve lige RS).
07.11.2023. u 07:56
get url
text

U Prvoj ligi FBiH fudbaleri Stupčanice su za vikend iskoristili poraz vodeće Slobode, te se Tuzlacima približili na svega jedan bod zaostatka.

Sloboda je na posljednjih pet mečeva upisala čak tri poraza, što je dodatno "zaoštrilo" borbu za prvo mjesto koje vodi u PLBiH.

Tim sa Tušnja je poslije 13. kola na 30 osvojenih bodova, Stupčanica ima 29, a iz prikrajka situaciju "prati" trećeplasirani Simm-Bau sa 24 boda.

Kada je u pitanju Prva liga RS-a koja će također promovisati novog premijerligaša za narednu sezonu, također imamo neizvjesnu situaciju.

Nakon 14 odigranih kola dva tima na vrhu tabele imaju jednak broj bodova (po 32).

U pitanju su Laktaši i Radnik iz Bijeljine. Treba istaći da Radnik do sada nije upisao niti jedan poraz (devet pobjeda i pet remija), ali su Laktaši (10 pobjeda, po dva remija i poraza) lider zbog bolje gol-razlike.

Na trećem mjestu nalazi se Rudar iz Prijedora sa 27 bodova.

Naravno, dok kraja sezone ima još veliki broj utakmica, tako da nas očekuje još mnogo borbe za promociju u elitni rang bh. fudbala.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.