open-navfaktor-logo
search
Prijateljski meč
Mlada fudbalska reprezentacija BiH u Zenici savladala Azerbejdžan
Strijelci za Zmajiće bili su Nardin Mulahusejnović i Stipe Jurić
19.11.2018. u 14:50
get url
text

Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine pred oko 200 gledalaca u Trening kampu N/FSBiH u Zenici slavila je u prijateljskoj utakmici protiv vršnjaka iz Azerbejdžana sa 2:0.

{$galerijaFotografija}

Zmajiće je u vodstvo doveo Nardin Mulahusejnović, koji se u 33. minuti najbolje snašao i sa oko osam metara zatresao mrežu Azerbejdžanaca.

I u nastavku su izabranici selektora Vinka Marinovića držali konce igre u svojim rukama, a u 72. minuti poveli su sa 2:0. Nakon idealnog kornera sa desne strane, Stipe Jurić je na drugoj stativi odlično ispratio loptu i glavom pogodio za konačnih 2:0.

Zbog povrede na jučerašnjem, zadnjem treningu, selektor Vinko Marinović danas nije mogao računati ni na krilo holandskog PSV-a Amara Ćatića. Također, ranije je zbog povrede otpao Vedran Vrhovac, stoper zeničkog Čelika.

Bosna i Hercegovina - Azerbejdžan 2:0 (1:0)

Trening centar N/FSBiH u Zenici. Gledalaca: 200. Sudija: Dragan Petrović. Strijelci: 1:0 - Mulahusejnović (34), 2:0 - Jurić (72). Žuti kartoni: Ćavar (BiH), Hacili (Azerbejdžan).

BOSNA I HERCEGOVINA: Kovačević, Šabanović, Pidro, Mujakić, Šerbečić, Ćavar, Danilović, Mustedanagić, Bojo, Hajdarević, Mulahusejnović. Još su igrali: Bešić, Beganović, Šabanadžović, Čeliković, Savić, Jurić, Gazibegović, Lukić, Brkić i Hajdarević. Selektor: Vinko Marinović.

AZERBEJDŽAN: Ibrahimov, Seydiyev, Seyligli, Hacili, Nabiyev, Azizov, Can Kokcu, Haziyev, Ibrahimli, Buludov, Hajiyev. Još su igrali: Khachayev, Aghazada, Ahmadov, Muradov. Selektor: Rashad Sadigov.

mladi-azerbejdzan8.jpg
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.