open-navfaktor-logo
search
Piše Gazzetta
Mladić porijeklom iz BiH oduševio Italijane: Ima prave karakteristike, vrijedna investicija za budućnost Intera
Osamnaestogodišnji Alem Nezirević nedavno je postao član Intera, a ugledna Gazzetta sa oduševljenje piše o momku bh. korijena.
13.01.2023. u 17:59
get url
text

Nezirević, koji je rođen u Švedskoj 2004. godine, pružao je sjajne partije u lokalnom klubu Motala (treći rang takmičenja), gdje su ga zakazili skauti Intera.

Tokom oktobra i novembra je boravio u Milanu gdje je potpuno oduševio struku i dobio ugovor sa Nerrazurima.

Mladi desni bek se tako u novoj sredini pridužio bh. reprezentativcu Edini Džeki, a Gazzeta je otkrila zbog čega je Inter doveo ovog golobadog mladića.

- Inter je odlučio potpisati mladog fudbalera jer vjeruje da 18-godišnjak ima prave karakteristike da se razvije u napadačkog beka na nivou Serie A. Nerazzurri su promatrali njegove atletske sposobnosti i osjećaj za kretanje tokom njegovog probnog boravka u Primaveri te su odlučili da je on vrijedna investicija za budućnost - navodi Gazzetta i dodaje:

- Tempo igre u pogledu brzine, ubrzanja, izdržljivosti i vještine da održi visok nivo trčanja tokom dugih vremenskih perioda, natjerao je Inter da dovede igrača i pokuša od njega napraviti ofanzivno krilo - beka u budućnosti - dodao je ugledni italijanski portal.

Nezirević do sada nije nastupo ni za jedan omladinski nacionalni tim, a u budućnosti za izbor ima dvije opcije - zemlju rođenja (Švedska) ili zemlju porijekla (Bosna i Hercegovina).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.