open-navfaktor-logo
search
FSRS predlaže
Mladost ili iskustvo: Ko su kandidati za selektora Zmajića?
Fudbalski savez Bosne i Hercegovine ponovo je u potrazi za selektorom.
20.06.2022. u 20:52
get url
text

Istina, ovaj put neeksperti iz "kuće sreće" ne traže kormilara Zmajeva, bar ne za sada, nego selektora mlade reprezentacije BiH.

Slobodanu Starčeviću istekao je ugovor i saradnja sa njim, očekivano, neće biti produžena, s obzirom na katastrofalne rezultate koje su bilježili Zmajići pod njegovom palicom.

U medijima se već spekuliše o njegovom nasljedniku.

- Kao što je poznato, kandidata za selektora mlade reprezentacije BiH predložit će FSRS, s obzirom na to da ovom entitetu pripada ova pozicija - potvrđeno je za Faktor iz FSBiH.

VEZANI TEKST - Slobodan Starčević bez imalo srama obmanuo javnost i nastavio rušiti ugled BiH

Kao najozbiljniji kandidat pominje se Igor Janković, koji trenutno obavlja funkciju šefa Omladinskog pogona FK Borac. 

Janković je selektor pionirske reprezentacije BiH, radio je u stručnom štabu kod Mehmeda Baždarevića u A reprezentaciji, a prema posljednjim informacijama, upravo on ima punu podršku struktura u RS-u, te bi vrlo lako mogao biti promovisan u Starčevićevog nasljednika. I sigurno je da bi bio sjajno rješenje.

I prije nego je Starčeviću istekao mandat, govorilo se da bi Zmajiće mogao preuzeti Marko Maksimović.

Mladi i ambiciozni trener sa Borcem je osvojio šampionsku titulu u sezoni 2020/21. Kada su u pitanju mlađi kadrovi, spominju se i Vladimir Ilić, aktuelni trener Krupe. 

Četvrti kandidat je Vlado Jagodić, koji je jedno vrijeme radio kao selektor mlade reprezentacije. Posljednji angažman imao je u Crnoj Gori, gdje je sa ekipom OFK Titograd ispao u treći rang tamošnjeg fudbala.

S obzirom na to da su Zmajići tek nedavno okončali kvalifikacije za EURO 2023, te da u skorije vrijeme neće imati utakmice, u FSBiH neće žuriti sa izborom Starčevićevog nasljednika. A do tada možda na "površinu ispliva" još neko ime...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.