open-navfaktor-logo
search
Navijački derbi
Mobilizacija Fukara, Horde zla najavljuju invaziju
U nedjelju na stadionu Tušanj u Tuzli u sklopu 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igraju Sloboda i Sarajevo.
30.03.2023. u 11:45
get url
text

Duel starih rivala uvijek privlači mnogo pažnje, a ništa drugačije neće biti ni ovoga puta, bez obzira na činjenicu da dva kluba na igraju sjajnu sezonu.

Na klupi Slobode debitovat će novi trener Danijel Pranjić koji je još tokom predstavljanja jasno poručio kako Sloboda želi gazdovati Tušnjem.

Osim na terenu, derbi će imati svoje čari i na tribinama jer se dvije navijačke grupe uveliko pripremaju za nedjelju.

- Sloboda nas treba, Svi na sjever, Juriš Tuzlaci - neke su od parola koje su iz navijačke grupe Fukare istaknuli pred nedjeljnu utakmicu.

Fukare su najavile da će se pojaviti i na posljednjem treningu Slobode pred utakmicu sa Sarajevom kako bi igrači Crveno-crnih shvatili kakvu podršku mogu očekivati.

- Svi u Tuzlu - poručuju iz navijačke grupe Horde zla.

Ova navijačka grupa bojkotuje domaće utakmice Sarajeva i poručuje da je veoma bitno da se na stadionu Tušanj u nedjelju Horde zla pojave u što većem broju i podrže klub u važnoj utakmici i borbi za mjesto koje vodi u evropska takmičenja.

Napomenuli su da je MUP TK izričito naglasio kako neće biti dozvoljen ulaz na stadion osobama koje namjeravaju putovati privatnim vozilima te su pozvali sve zainteresirane za ovo gostovanje da blagovremeno osiguraju svoje mjesto u autobusu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.