open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Mostarci pokazali karakter: Zrinjski dva puta gubio pa nokautirao Olimpiju u Ljubljani
Fudbaleri Zrinjskog plasirali su se u treće pretkolo Evropske lige poslije iznenađujuće pobjede u Ljubljani protiv Olimpije.
17.09.2020. u 21:02
get url
text

Mostarci su u fantastičnoj utakmici koju su odlučili produžeci slavili sa 3:2, a vrijedi istaći da je Olimpija imala prednost od 1:0 i 2:1.

Olimpija do prednosti dolazi u 19. minuti. Đorđe Ivanović je glavom pospremio loptu iza leđa Brkića. Ivanović je sjajno reagovao poslije centaršuta sa desne strane i u šesnaestercu dobio duel sa znatno nižim Tičinovićem.

Rezultat se u prvom poluvremenu nije mijenjao, a iako je imao više od igre, Zrinjski je u drugih 45 minuta ušao s golom deficita.

Ipak, u 51. minuti bh. predstavnik stiže do poravnanja. Filipović je izveo korner, Bilbija se sjajno iskrao na prvu stativu i glavom zakucao loptu u mrežu.

Dvije minute poslije izjednačujućeg pogotka Ivančić ima priliku za preokret, ali njegov udarac zaustavlja golman Olimpije.

Zatišje pred buru. Tako se može okarakterizirati period od šanse Ivančića do novog gola Olimpije.

Igrala se 81. minuta. Ponovo centaršut sa desne strane, odbrana Zrinjskog nije bila dobro postavljena, što koristi Vombergar i glavom posmptema loptu u mrežu - 2:1.

Samo tri minute kasnije Zrinjski je ponovo izjednačio. Amatersku grešku odbrane Slovenaca koristi Filipović, krade loptu i proigrava Bilbiju koji takve šanse rijetko propušta - 2:2. Drugi gol Bilbije, a druga asistencija Filipovića.

U 87. minuti Zrinjski je oštećen za penal, kada je Samardžić igrao rukom u svom šesnaestercu, ali sudija se nije oglasio.

Mogla je Olimpija u 90. minuti doći do pobjede. . Ivanović je bio u situaciji oči u oči sa golmanom Plemića nakon velike greške u odbrani, a Brkić nogom brani i vodi svoj tim u produžetke.

Šansa Ivanovića skupo je koštala Slovence u drugoj minuti prvog produžetka kada je Zrinjski stigao do vodstva i potpunog preokreta. Pogodio je Ivančić, a treću asistenciju na utakmici uknjižio Filipović.

Vukušić je u 97. minuti šutirao, a Brkić spasio Zrinjski.

Bh. predstavnik se do kraja branio i odbranio. Zrinjski je djelovao iscrpljeno i umorno, ali maksimalnim angažmanom u odbrani nije dopustio Slovencima veće šanse za izjednačenje.

Zrinjski će narednog četvrtka gostovati na Kipru kod APOEL-a, gdje će odigrati duel trećeg pretkola Evropske lige.

U trećem pretkolu nastupit će i Sarajevo, koje dočekuje podgoričku Budućnost.

Utakmica drugog pretkola između Borca i Rio Avea je u toku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.