open-navfaktor-logo
search
Poljaci u centru pažnje
Mostarska policija treba proslaviti odluku UEFA-e, haos u Engleskoj, ima povrijeđenih u sukobima ispred stadiona
Tri policajca povrijeđena su ispred stadiona Villa Park u Birminghamu nakon što su ih pirotehničkim sredstvima i brojnim tvrdim predmetima zasuli navijači Legije iz Varšave.
30.11.2023. u 22:43
get url
text

Radi se o duelu grupne faze Konferencijske lige, a koja je počela bez gostujućih fanova na stadionu. Oni su zadržani na parkingu iza tribine nakon sukoba s policijom.

Mediji u Engleskoj pišu da Legija nije bila zadovoljna raspodjelom ulaznica njihovim navijačima. Poljacima je pripalo samo 890 karata iz sigurnosnih razloga, a na temelju savjeta policije. Prema pravilima UEFA-e gostujućem timu pripada pet posto kapaciteta stadiona, što bi u ovom slučaju bilo jednako 2.100 ulaznica.

Policija iz Birminghama objavila je da ne može dopustiti gostujućim navijačima da uđu na stadion nakon nereda u kojima su na policiju bacana pirotehnička sredstva.

Poljski navijači, huligani, slove za problematične i sklone izazivanju nereda i haosa, a s obzirom na to da Legija igra u istoj grupi kao Zrinjski, oni su trebali organizovano duputovati i u Mostar, ali zbog zabrane UEFA-e to nije bilo moguće, što je sigurno obradovalo i mostarsku policiju, kao i građane koji su imali mirnu noć.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.