open-navfaktor-logo
search
Reakcije trenera
Mulalić nakon pobjede: Tražili smo treći i četvrti gol; Jagodić: Nije uredu izgubiti ovako
Autor: Faktor
29.03.2024. u 16:20
get url
text
FOTO: FK Igman
Edis Mulalić, trener Fudbalskog kluba Igman, nije krio zadovoljstvo pobjedom svojih izabranika protiv Sloge sa 2:0 u meču 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
- Znali smo da će biti teška utakmica. Igraju vrhunsku sezonu i ja im čestitam na tome. Pobjeda je visila u zraku, bilo je pozitivno u svlačionici. Pokazali smo to i na terenu. Malo smo u nekim stvarima doduše i kada smo kompletni svako će imati problem sa nama.
Bili smo disciplinovani, radili smo sve što smo pripremali na pauzi. Neobičan su protivnik koji zna igrati. Sve smo zatvorili, do gola možda i najbolja utakmica naša. Poslije je bilo lako, tražili smo treći i četvrti gol. Nismo se htjeli povući.
Kažem opet, molimo Boga da budemo kompletni. Širinu nemamo istih kvaliteta. Krpimo što imamo - kazao je Mulalić za kamere Arene Sport nakon meča.
Trener gostujućeg tima Vlado Jagodić čestitao je Igmanu na pobjedi.
- Iskreno, čestitam ja Igmanu na pobjedi, ali mi smo upropastili utakmicu u periodu od petnaeste do tridesete minute. Sami smo nenormalno pogriješili dva puta i u ovakvoj utakmici mi nemamo šta tražiti ako tako igramo. Nema mnogo analize, ali moramo malo spustiti glave koje su se podigle previše.
Nije uredu izgubiti ovako. Može se izgubiti, ali danas smo loše djelovali. I ovo malo prekida nismo realizovali onako kako mi to znamo. Prvi poraz, boli pomalo, ali osnovni cilj smo završili. Sve što budemo radili u narednim utakmicama je za dobrobit kluba - rekao je Jagodić.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.