open-navfaktor-logo
search
Finale Kupa BiH
Na Koševu uz TV prijenos: Sarajevo protiv Širokog Brijega juriša na duplu krunu
Domaći trener smatra da je aktivan svaki rezultat bez primljenog gola, gosti žele postići bar jedan pogodak
08.05.2019. u 08:14
get url
text

Prvi finalni susret fudbalskog Kupa Bosne u Hercegovine za sezonu 2018/19, u kojem će se sastati Sarajevo i Široki Brijeg, bit će odigran večeras od 18 sati na stadionu "Asim Ferhatović-Hase".

Trener Sarajeva Husref Musemić kazao je da je "čast i privilegija igrati finale Kupa svoje zemlje".

- Apelujem da svi koji budemo akteri tih utakmica da učinimo sve da one proteknu u što je moguće boljoj atmosferi, fer i sportski. Mislim da su ovo dvije ekipe koje su trenutno najbolje u državi, tako da možemo očekivati dobar fudbal. Obje ekipe su posljednjih dana malo rasterećenije, Široki je osigurao izlazak u Evropu, mi smo na korak do osvajanja titule prvaka. Nemamo povrijeđenih i kažnjenih igrača, osim što je odranije povrijeđen Pidro. Bekić se vratio u trenažni proces, tako da imamo dosta igrača na raspolaganju - kazao je Musemić, koji smatra da je aktivan svaki rezultat bez primljenog gola.

S druge strane, gosti na Koševo dolaze sa željom da postignu minimalno jedan gol.

- Na Koševo se idemo nadigravati, postaviti se muški, čvrsto, pokazati karakter te tako pokušati ostvariti dobar rezultat pred revanš na Pecari. Bilo bi odlično ako postignemo gol u Sarajevu. Iako Sarajevo gotovo da nema lošu stranu, nastojat ćemo iskoristiti greške protivnika i imati kontrolu u utakmici. Odlično se poznajemo i vjerujem da će odlučivati trenutna inspiracija pojedinaca - rekao je Goce Sedloski, trener fudbalera Širokog Brijega.

Prva utakmica finala Kupa BiH između Sarajeva i Širokog Brijega igrat će od 18 sati na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase-Koševo", a revanš je 15. maja na stadionu Pecara u Širokom Brijegu. Utakmicu na Koševu sudit će Dragan Petrović (Banja Luka), a meč će biti emitovan u direktnom TV prijenosu na Arena Sportu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.