open-navfaktor-logo
search
Bura u bh. timu
Na pomolu skandal: Sheffield "ispratio" Ahmedhodžića među Zmajeve, u FSBiH tvrde da je povrijeđen
Da li je na pomolu novi skandal kada je u pitanju reprezentativni fudbal u našoj zemlji?
06.09.2023. u 14:13
get url
text

VEZANI TEKST - Šta se dešava sa Ahmedhodžićem? Mrkobrada: Svi smo zatečeni trenutnom situacijom

Anel Ahmedhodžić, defanzivac Sheffiel Uniteda i najskuplji Zmaj, nije se pojavio na okupljanju bh. tima na Ilidži pred kvalifikacione utakmice protiv Lihtenštajna i Islanda.

Selektor Meho Kodro u ponedjeljak je kazao kako očekuje njegov dolazak, naglasivši da ima problema sa povredom.

Sutradan, Slaven Musa, pomoćnik selektora Zmajeva, kazao je kako se Ahmedhodžić nije pojavio na okupljanju i da u našem taboru očekuju medicinske nalaze iz njegovog kluba. No čini se da nalazi nisu stigli, a pitanje je da li će i stići...

Siniša Mrkobrada, drugi pomoćnik selektora Kodre, danas je kazao kako su "svi zatečeni situacijom sa Ahmedhodžićem", te da će tokom dana neko ko je kompetentan objasniti šta se dešava.

Istovremeno, na zvaničnoj stranici Sheffield Uniteda jučer je objavljena vijest da je Anel među sedam igrača ovog kluba koje očekuju reprezentativne obaveze. O povredi ni riječ...

Prema pisanju pojedinih medija, čini se da je ipak u pitanju skandal. SportSport piše da se stoper engleskog tima javio selektoru Mehi Kodri i rekao kako je nedolazak na okupljanje njegova lična odluka te se na tome sve završilo.

Da li je povrijeđen ili uvrijeđen, trebali bismo saznati ubrzo. Krajnje je vrijeme da se oglase FSBiH i selektor jer navijači zaslužuju da znaju istinu. Kakva god ona bila.

U utorak je otpao i povrijeđeni Adrian Leon Barišić, a zbog toga je u A tim iz mlade reprezentacije prekomandovan Tarik Muharemović, koji će prema posljednjim informacijama biti u konkurenciji za susrete protiv Lihtenštajna i Islanda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.