open-navfaktor-logo
search
Izbor Faktora
Najbolji tim 3. kola PLBiH: Nezaustavljivi Alen Jurilj i Mustafa Mujezinović
Odigrano je 3. kolo Premijer lige BiH u fudbalu, a nekoliko fudbalera potvrdilo je sjajnu formu.
13.08.2020. u 21:23
get url
text

Svakako, jedan od njih je i Alen Jurilj, krilni napadač Širokog Brijega, koji iz kola u kolo igra sve bolje. U prvom nastupu protiv Tuzla Cityja nesebično je asistirao za pobjednički gol, u drugom je sa dva gola sam "sredio" Olimpik, a u srijedu je pogodio i protiv Veleža (učestvovao i kod drugog gola).

Radnik je napravi iznenađenje osvojivši bod na gostovanju kod Zrinjskog, a zasluge za to pripadaju defanzivci Šubertu i golmanu Koziću.

U derbiju kola Željezničar je bio bolji od Borca sa 2:1, a golgeterski niz nastavio je Musrafa Mujezinović.

Sportska redakacija portala Faktor izabrala je najbolji tim 3. kola:

Dalibor KOZIĆ (Radnik) - Bijeljinci su ostali neporaženi na gostovanju kod Zrinjskog, a iskusni čuvar mreže uspio je sačuvati svoju mrežu. Da će imati svoj dan, najavio je na otvaranju utakmice, kada je zaustavio sjajan pokušaj Petra Kunića. I do kraja meča Kozić je sve držao u svojim rukama i zaslužio epitet najboljeg golmana 3. kola.

Siniša STEVANOVIĆ (Željezničar) - Željo je u derbiju kola slavio protiv Borca, a sjajnu partiju u utorak je odigrao desni bek Plavih. Stevanović je imao težak zadatak da zaustavi Almedina Ziljkića i uspio je u tome.

VEZANI TEKST - Dudić za Faktor: Sarajevo mora napraviti debelu analizu

Amer DUPOVAC (Sarajevo) - Iskusni stoper dobio je priliku jer je trener Vinko Marinović morao kombinovati. Izostankom Dušana Hodžića, starteg Bordo tima na desnog beka je povukao Mirka Oremuša. Hrvoje Miličević prekomandovan je u vezni red, a Dupovac je uskočio na poziciju stopera i odlično je odradio posao. Prvak je slavio protiv Tuzla Cityja golom Mersudina Ahmetovića, ali su gosti više od sat igre dominirali i konstatno prijetili golu Vladana Kovačevića. Ipak, Dupovac i društvo su uspjeli zaustaviti sve napade i Bordo tim je stigao do druge ovosezonske pobjede.

Ivan ŠUBERT (Radnik) - Zadnja linija Radnika bila je pod konstatnom prijetnjom ofanzivaca Zrinjskog, ali je mreža njihovog golmana Kozića ostala netaknuta. Šubert je vodio žestoke bitke sa Petrom Kunićem, Nemanjom Bilbijom, Miljanom Govedaricom, Milošem Filipovićem..., ali je u paru sa Sašom Novakovićem, uspio obuzdati ofanzivce Plemića.

Eldar ŠEHIĆ (Željezničar) - Lijevi bek Željezničara imao je izuzetno težak zadatak pred derbi protiv Borca, trebao je zaustaviti nekadašnjeg reprezentativca Gorana Zakarića. I uspio je u tome. Krilni napadač ostao je bez prilike na Grbavici, a Šehić je osim defanzivnih zadataka odlično odrađivao i poslove u ofanzivi. Ima 20 godina i Plavi su u njemu dobili igrača za budućnost.

Edo VEHABOVIĆ (Velež) - Mostarski Velež ostao je neporažen na gostovanju kod Širokog Brijega. Domaći su na Pecari vodili sa 2:0, a onda je Vehabović sjajnom loptom uposlio Ćosića koji je smanjio na 1:2. U drugom poluvremenu Rođeni su sa bijele tačke golom Fejsala Mulića stigli do remija - 2:2.

Abid MUJAGIĆ (Sloboda) - Krilo premijerligaša sa Tušnja najzaslužnije je za prvi trijumf Slobode u novoj sezoni (3:0). Enes Alić, defanzivac Mladosti, na njemu je dobio dva žuta, odnosno crveni karton, a potom je Mujagić asistirao za drugi gol na utakmici koji je postigao Fedor Predragović.

Mustafa MUJEZINOVIĆ (Željezničar) - Tri od tri, učinak je Željinog krila u dosadašnjem dijelu sezone. Nakon golova protiv Veleža i Radnika, golgetersku seriju nastavio je i protiv Borca, a u utorak je pogodio na sjajnu asistenciju Mehmeda Alispahića. Zanimljivo, Mujezinović je ovog ljeta trebao na posudbu, ali se "opirao", što se na kraju ispostavilo kao pravi potez. Bar do sada...

Said HUSEJINOVIĆ (Sloboda) - Mučila se Sloboda, rezultatski, protiv Mladosti sve do sudijske nadoknade prvog poluvremena, kada je mrežu Semira Bukvića načeo Husejinović. Najiskusniji fudbaler Slobode pogodio je sa bijele tačke, što mu je bio prvi ovosezonski gol, a Tuzlaci su na kraju slavili sa 3:0.

Alen JURILJ (Široki Brijeg) - Odigrao je još jednu sjajnu partiju u dresu tima sa Pecare. Nakon što je u prošlom kolu bio dvostruki strijelac protiv Olimpika, pogodio je i protiv Veleža. Jurilj je postigao gol za 1:0, a potom je asistirao za drugi gol Širokobriježana. Ipak, njegov tim nije uspio osvojiti cijeli plijen, a Rođeni su golovima Ćosića i Mulića osvojili bod.

Stefan NIKOLIĆ (Krupa) - Prvu ovosezonsku pobjedu Krupa je ostvarila na domaćem terenu protiv još jednog novajlije, sarajevskog Olimpika. Domaći su slavili sa 1:0, a gol odluke postigao je Stefan Nikolić, koji je ovog ljeta iz nikšićke Sutjeske stigao u kanjon Vrbasa.

Trener kola

Amar OSIM (Željezničar): Iskusni strateg Plavih vodio je svoj tim do pobjede u još jednom derbiju. Nakon što je nadmudrio Feđu Dudića na klupi Veleža (3:0) i Slavka Petrovića (Radnik, 2:0), u 3. kolu "preslušao" je i Vladu Jagodića (Borac). Željezničar je u derbiju neporaženih ekipa slavio sa 2:1, a Osim je opet mijenjao sistem i sastav, a to se ispostavilo kao pun pogodak. Njegov Željo trenutno je usamljen na vrhu sa maksimalnih devet bodova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.