open-navfaktor-logo
search
Veliki transfer
Najveći dan u historiji FK Novi Pazar, stiže Adem Ljajić
Adem Ljajić, nekadašnji fudbalski reprezentativac Srbije, danas će potpisati za Novi Pazar.
14.09.2023. u 09:03
get url
text

Rok za registraciju novih igrača u Srbiji i samim tim "zatvaranje pijace" završava 15. septembra u ponoć, a Ljajić će tako postati najveće pojačanje u historiji ovog kluba.

Krajem ljeta 2022. najavljivan je povratak nekadašnjeg reprezentativca Srbije (47 utakmica, devet golova) na domaću fudbalsku scenu, najprije u Partizan, u kojem je stekao afirmaciju i osvojio duplu krunu 2008/09, a potom u Pazar, s kojim je trenirao prošlog septembra u vrijeme trenerskog mandata Vladimira Gaćinovića.

Bivši as Fiorentine, Rome, Intera i Torina odlučio je, ipak, da ostane u Turskoj, gde je zvjezdane trenutke imao tokom 2020/21, kada je u dresu Bešiktaša stigao do trofeja u Superligi i nacionalnom Kupu.

Ofanzivni veznjak (31) raskinuo je zimus potpisan jednoipogodišnji ugovor sa turskim Karagumrukom i više ne postoje prepreke za povratak na Gradski stadion, koji je udaljen nekih 100 metara od Ademove porodične kuće.

Ovu vijest najavili su na zanimljiv način iz FK Novi Pazar.

- Atomska bomba. Sutra, vjerovatno, bit će najveći dan u historiji FK Novi Pazar na putu ka evropskim ambicijama. Sve će se konačno znati do 23:59 - napisali su iz redova srbijanskog prvoligaša.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.