open-navfaktor-logo
search
Čeka se Izvršni odbor
Nakon prijedloga o prekidu PLBiH: Takmičarska komisija odredila datum početka nove sezone
Takmičarska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, na sjednici održanoj danas u Sarajevu, donijela je zaključak o završetku svih takmičenja za sezonu 2019/20., jer ne postoje uvjeti za nastavak takmičenja u Premijer ligi i Kupu BiH na teritoriji cijele države.
01.06.2020. u 15:38
get url
text

Iz FSBiH je saopćeno da je prijedlog odluke biti dostavljen članovima Izvršnog odbora FSBiH na konačno usvajanje.

- FSBiH je u dosadašnjem periodu poduzeo sve aktivnosti, poštujući procedure i preporuke nadležnih institucija kao i smjernice UEFA, kako bi se stvorili neophodni preduvjeti za organizaciju utakmica na stadionima u našoj zemlji - saopćeno je iz Fudbalskog saveza Bosne i Hecegovine.

Na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine moguće je igrati utakmice pod 31. maja, dok u entitetu RS održavanje sportskih takmičenja nije moguće prije 1. jula.

Premijer liga Bosne i Hercegovine je zbog pandemije koronavirusa prekinuta početkom marta.

VEZANI TEKST - FK Sarajevo prvak, ispali Čelik i Zvijezda 09, nema osvajača Kupa BiH?

Kao što je Faktor najavio u subotu, novi prvak će biti Sarajevo, koje će predstavljati BiH u kvalifikacijama za Ligu prvaka. U kvalifikacije za Evropsku ligu će Željezničar, Zrinjski i Borac. Elitni rang napustit će dvije poslednjeplasirane ekipe na tabeli - Čelik i Zvijezda 09. Novi premijerligaši će od naredne sezone biti Olimpik i Krupa.

Prijedlog za početak nove takmičarske sezone 2020/21. je 01/02.august 2020. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.