open-navfaktor-logo
search
Varaždin potvrdio
Nakon što mu je dijagnosticiran rak: Trener iz Jablanice napušta posao i ide na operaciju
Mario Kovačević, trener Varaždina rođen u Jablanici, nedavno je upoznao javnost da ima rak pluća. Sada su iz kluba saopćili da Kovačević ide na operaciju.
03.12.2023. u 15:48
get url
text

- NK Varaždin i trener kluba Mario Kovačević zajednički obavještavaju javnost o neophodnom napuštanju trenera s pozicije glavnog trenera seniorske ekipe radi operativnog zahvata kojem će se podvrgnuti naredne sedmice. Naš dugogodišnji trener privremeno će napustiti svoje trenerske dužnosti kako bi se u potpunosti posvetio ozdravljenju i oporavku od medicinskog postupka koji zahtijeva njegovu potpunu predanost i pažnju - saopćili su iz Varaždina.

VEZANI TEKST - Treneru iz Jablanice dijagnosticiran karcinom, on odlučio i dalje voditi klub
 

- Njegova posvećenost klubu tokom godina zaslužuje našu iskrenu podršku u ovom razdoblju a klub će nastaviti pružati svu potrebnu podršku Mariju i njegovoj porodici tokom procesa oporavka kako bi omogućili što brže ozdravljenje i potpuni nastavak povratak radu fudbalu - dodali su.

Klupu Varaždina preuzet je sportski direktor kluba Nikola Šafarić.

- Klub još jednom želi treneru Mariju Kovačeviću brz i uspješan oporavak, a medije i navijače molimo za razumijevanje i podršku u ovom izazovnom razdoblju - objavio je NK Varaždin.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.