open-navfaktor-logo
search
Trener Slobode
Nalić: Još nismo za tapšanje po ramenu
Sloboda je takmičenje u Prvoj ligi FBiH nastavila odličnom igrom tako da je protiv Budućnosti iz Banovića upisana treća uzastopna pobjeda što je tim Zlatana Nalića učvrstilo na liderskoj poziciji.
30.08.2023. u 08:20
get url
text

Sloboda je ostavarila pobjedu u prvoj gostujućoj utakmici ove sezone, a za trenera Zlatana Nalića ovo je bila i najteža, ali najbolja utakmica u dosadašnjem dijelu prvenstva.

VEZANI TEKST - Sloboda protiv Gradine pod reflektorima: Merdović potpisao, stiže pojačanje iz Sarajeva
 

- Prve dvije naše utakmice su bile atraktivne na domaćem terenu s mnogo golova. Ova posljednja u Banovićima bila je najteža za igrati, ali bila je najbolja utakmica našeg tima od sva tri meča. Igrali smo u gostima protiv odličnog protivnika koji je imao nevjerovatan imperativ pobjede, a igralo se na skoro 40 stepeni na jako lošem terenu - izjavio je Zlatan Nalić za klupsku web stranicu te dodao da njegova ekipa postaje takmičarski tim.

- Utakmica je bila prava takmičarska, jaka, vrlo ozbiljna i fizički i taktički zahtjevna. Činjenica da smo bili bolji protivnik u svim segmentima i u čitavih 90 minuta protiv izuzetno jake Budućnosti je ipak pokazatelj da postajemo ozbiljan takmičarski tim.

Sloboda je u sezonu ušla sa rekonstruisanom ekipom, a postignuti rezultati ukazuju da mukotrpan rad na treninzima utječe na igru.

- Ne smijemo zaboraviti činjenicu da je našim momcima ovo tek treća utakmica zajedno! Dakle mi smo potpuno novi tim, igrali smo tri utakmice, osvojili devet  bodova sa osam postignutih golova i dva vezana clean sheeta. Promovisali smo devet novih mladih igrača. To je Sloboda u brojevima iz tri utakmice kojima trebamo biti zadovoljni - šef stručnog štaba FK Sloboda.

Na kraju, Nalić je dodao da su njegovi momci daleko od željene igre i cilja.

- Ipak nismo još za tapšanje po ramenu jer još smo daleko od željene igre i željenog cilja. Veliki je posao ispred nas.

Sloboda narednu utakmicu, u četvrtom kolu Prve lige FBiH, igra u Tuzli protiv OFK Gradina Srebrenik (subota, 20 sati).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.