open-navfaktor-logo
search
Trener Slobode
Nalić najavio duel protiv Radnika iz Hadžića: Očekujem tešku utakmicu, ali želimo pobijediti
Utakmicu 7. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine Sloboda igra u subotu u Hadžićima protiv FK Radnik, a Zlatan Nalić, šef stručnog štaba FK Sloboda smatra da njegove igrače očekuje teška utakmica protiv ozbiljnog protivnika koji je u dosadašnjem dijelu prvenstva pokazao ravnomjeran učinak u kojem su osvojili osam bodova.
22.09.2023. u 20:48
get url
text

- Radnik Hadžići su dosta ozbiljna ekipa koja ima ravnomjeran učinak u dosadašnjem dijelu prvenstva. Dakle, dvije pobjede, dva remija i dva poraza. To je ek

ipa koja je dosta stabilna u dosadašnjem dijelu takmičenja, a naša očekivanja pred ovu utakmicu su kao u svakoj ranije, a to je da mi svaku utakmicu želimo pobijediti. Naravno da nailazimo na otpor, a do sada smo to uspijeli savladati, tako da se iskreno nadam da ćemo to uspjeti i protiv Radnika u Hadžićma - izjavio je Nalić te dodao da zaista očekuje tešku utakmicu.

- Očekujem tešku utakmicu iz razloga što se radi o jednom ozbiljnom protivniku koji igra na domaćem na terenu. Mi imamo jedan fin ciklus iza nas i jako je važno da ostanemo ostanemo prizmeni jer smo još uvijek u početku prvenstva, zaključio je Nalić.Slobodu u narednom periodu očekuje zgusnut raspored u kojoj pored dvije prvenstvene utakmice igra utakmicu šesnaestine finala Kupa BiH protiv FK Željezničar.

- Ispred nas je naporna sedmica, u ostalom kao i drugim premijerligašima i federalnim prvoligašima koji su ostavarili plasman u kupu. Ponovo imamo tromeč u šest dana. Pokazali smo u prošloj sedmici da mi možemo odgovoriti na takav zadatak te smo uspjeli ostvariti tri pobjede. Istina imali smo malo jednostavniji zadatak u Kupu nego u nadolazaćem susretu protiv Željezničara

- Nadam se da ćemo uspjeti rasporediti snage na tri utakmice tako da u svim utakmicama imamo dvoljan broj igrača koji su u tom trenutku najbolji za utakmicu i da na takav način pokušamo ostvariti najbolji mogući rezultat - kaže Nalić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.