open-navfaktor-logo
search
Trener Tuzlaka
Nalić: Nije jednostavno biti Sloboda u ovoj ligi, svima smo na meti
AUTOR: Autor: Faktor
09.04.2024. u 11:33
get url
text
Zlatan Nalić
Zlatan Nalić
FOTO: FK SLOBODA
FK Sloboda Tuzla u nedjelju uvečer pobijedio je NK Zvijezda Gradačac sa 1:0 u okviru utakmice 20. kola Prve lige Federacije BiH čime je ekipa Zlatana Nalića zadržala prednost od četiri boda u odnosu na drugoplasiranu ekipu NK Stupčanica koja je naredni protivnik Crveno-crnih.
Pobjedu protiv Zvijezda nakon utakmice komentarisao je šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla Zlatan Nalić, koji je očekivao da će utakmica protiv Zvijezde biti izuzetno teška.
- Nisam upisao bodove ranije, rekao sam da će ova utakmica biti teža nego protiv Stupčanice. U ovoj utakmici bilo je poluvrijeme se najvećim brojem individualnih grešaka od kako treniram ekipu, a naš protivnik je bio jako dobra ekipa, dobro su stajali na terenu i imali su motiv koji se posebno ističe kada igrate protiv Slobode - rekao je Nalić, te dodao.
- Nije jednostavno biti Sloboda u ovoj ligi, svima smo na meti, ponosni smo na to. Druga polusezona nije isti pritisak kao prva polusezona. Ima još dosta utakmica da se odigra, a mi nastavljamo raditi prema našem planu kako bi što prije ostvarili svoj cilj - izjavio je Nalić koji smatra da Sloboda u nastavku sezone mora postizati golove u prvom dijelu.
- Mi imamo dosta napadača, moram početi ranije davati golove, ako to ne uradimo uvlači se nervoza što se dalo primijetiti u naše protekle dvije utakmice. Ipak, do kraja smo uspjeli zabiti golove što nam danas uveliko znači, posebno pred utakmicu u Olovu - zaključio je Nalić.
Sloboda narednu utakmicu igra u Olovu protiv NK Stupčanica, ekipe koja je plasirana na drugom mjestu tabele Prve lige FBiH odmah iza Slobode sa četiri boda manje.
Utakmica se igra u nedjelju, 14. aprila, s početkom u 16.30 sati.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.