open-navfaktor-logo
search
Prva liga FBiH
Naliću pod upitnikom dva igrača, ali pobjeda je imperativ
Danas je u konferencijskoj sali stadiona Tušanj održana konferencija za medije FK Sloboda Tuzla povodom utakmice 10. kola Prve lige Federacije BiH protiv FK Gornji Rahić, a prisutnim predstavnicima medija obratio se šef stručnog štaba Zlatan Nalić  i fudbaler Harun Hadžibeganović.
13.10.2023. u 18:09
get url
text

- Što se tiče priprema za ovu utakmicu, uvijek su identične bez obzira s kime igramo. Potpuno nam je isti cilj u svakoj sedmici. Otprilike imamo jedan cilj zacrtan. U ovoj utakmici koja nas očekuje u subotu, igramo protiv protivnika kojeg na neki način poznajemo jer smo igrali prijateljsku utakmicu u samoj pripremi prvenstva prije neka dva mjeseca. Gledali smo ih uživo tako da imamo velika saznanja o ovom protivniku a spremamo se kao i za svaku drugu utakmicu, a to je sa željom i nadom da pobijedimo - izjavio je Zlatan Nalić šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla.

Kada je u pitanju igrački kadar FK Sloboda Tuzla upitna su dva igrača, a radi se o Adnanu Mujkiću i Eldinu Hasanbegoviću.

- Imamo dva mala upitnika. Jedan je Mujkić koji večeras treba da igra za reprezentaciju U21. Ukoliko bude igrao večeras upitnik je da li će nastupati i za nas jer nije optimalno igrati dvije utakmice u 24 sata. Međutim ako ne bude igrao za reprezentaciju pretpostavljam da bi sutra mogao da konkuriše za tim. Drugi naš upitnik je Hasanbegović koji je povrijedio ključnu kost, međutim on je trenirao sa nama ovu sedmicu, ali sa njim ćemo danas nakon treninga napraviti  provjeru pa da vidimo da li je spreman i u kolikoj mjeri je spreman za sutrašnju utakmicu - zaključio je Zlatan Nalić.

Medijima se obratio Harun Hadžibeganović koji vjeruje da njegova ekipa može ostvariti dobar rezutlat i upisati nova tri boda kojim će biti korak bliže plasmanu u Premijer ligu BiH.

- Prošli vikend smo izgubili od Goražda i tako smo prekinuli naš niz od 10 pobjeda. U toj utakmici smo malo podbacili nismo bili na našem nivou na kojem smo trebali biti da bismo osvojili tri boda što je ekipa Goražda dobro naplatila - kazao je Hadžibeganović te dodao da njegova ekipa ima određena saznanja o idućem protivniku.

- Što se tiče našeg sutrašnjeg protivnika, radi se o FK Gornji Rahići, znamo kakva je ekipa, igrali smo protiv njih tako da znamo njihove kvalitete i slabosti. Mi imamo samo jedan cilj, a to je uzeti nova tri boda i biti korak bliže Premijer ligi. Nadam se da će naši navijači biti kao i uvijek do sada doći u što većem broju i da nam pomognu da ostvarimo naš cilj, a to je povratak u premijer ligu, kazao je Hadžibeganović.

Podsjećamo, utakmica između FK Sloboda Tuzla i FK Gornji Rahić igra u subotu, 14. oktobra  2023. godine sa početkom u 18 sati i 30 minuta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.