open-navfaktor-logo
search
Nigerijski golgeter
Napoli traži 150 miliona eura za napadača, iz Bayerna razočarani "pohlepom"
Victor Osimhen (24) je uz Khvichu Kvaratskheliju ove sezone predvodnik sjajne ekipe Napolija koja je poslije 33 godine osvojila scudetto.
10.05.2023. u 12:43
get url
text

Četiri kola prije kraja Napoli ima nedostižnih 17 bodova prednosti ispred Juventusa.

Osimhen je trenutno prvi strijelac Serie A. Nigerijac je do sada postigao 23 ligaška gola, a dodao je još pet pogodaka u Ligi prvaka.

Želju za njegovo dovođenje iskazao je i minhenski Bayern.

Bavarcima je za sljedeću sezonu hitno potreban vrhunski centarfor, a Nijemci su se nadali kako bi mogli dovesti Nigerijca za najviše 100 miliona eura.

Međutim, gazda Napolija Aurelio De Laurentiis traži 150 miliona eura za svog golgetera, što je razočaralo Bayernovog direktora Olivera Kahna.

- Kad je riječ o takvoj odšteti, moramo postaviti pitanje - daje li vam igrač garanciju za taj novac? To bi bio definitivno veliki rizik - rekao je proslavljeni njemački golman.

Nigerijca prate brojni evropski klubovi, ali on želi karijeru nastaviti u Premiershipu. S druge strane, njemački mediji pisali su kako će otići u minhenski klub, što je navodno želja njegove djevojke Stephanie, koja je odrasla u toj zemlji.

Osimhen je u Napoli stigao 2020. godine iz Lillea za 75 miliona eura.

Ugovor sa novim prvakom Italije potpisao je do ljeta 2025. godine, a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 100 miliona eura.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.