open-navfaktor-logo
search
Pravila su jasna
Napustili Italiju: U izolaciju će ponovo Pjanić, Ibrahimović, Brozović, Ronaldo..
Italija je evropsko žarište pandemije koronavirusa. Brojni fudbalski klubovi bili su primorani poslati fudbalere u dvosedmičnu izolaciju, jer koronavirus nije zaobišao ni sportiste.
24.03.2020. u 16:19
get url
text

Kada je preporučeni period izolacije prošao, neki od fudbalera koji su bili negativni na COVID-19 odlučili su napustiti Apenine.

Međutim, po povratku u Italiju ih ponovo čeka 14-dnevna izolacija, čak i da nemaju nikakve simptome, ili su negativni na koronavirus. To bi se moglo odraziti i na trenažne procese klubova, za koje niko trenutno ne može precizno reći kada će biti nastavljeni.

Među fudbalerima koji su napustili Italiju je i reprezentivac Miralem Pjanić. Osim Pjanića, Torino su odlučili napustiti Gonzalo Higuain, Douglas Costa, Sami Khedira, dok je Cristiano Ronaldo u samom početku epidemije otišao u Portugal zbog bolesti majke i više se  nije vraćao.

Najteže pogođena italijanska regija je Lombardija, u kojoj se nalazi i grad Milano. Zlatan Ibrahimović, Marcelo Brozović, Samir Handanović, Marcelo Leao, samo su neki od fudbalera koji su izašli iz dvosedmične izolacije i napustili "grad mode".

Interesantno je da će Brozović, Handanović po dolasku u svoje zemlje (Hrvatska, Slovenija) morati u dvosedmičnu izolaciju. To znači da bi u izolaciji mogli provesti ukupno šest sedmica.

Serie A je zbog koronavirusa prekinuta 9. marta. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.