open-navfaktor-logo
search
Odugovlačenje
Nastavak sapunice u Slobodi: Fukare prekinule sastanak, klub i dalje bez predsjednika, trenera, igrača...
Ostalo je nešto više od mjesec do starta takmičenja u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, a tuzlanska Sloboda jedan je od rijetkih timova u tom rangu koji nema predsjednika, trenera, a ni igrače.
28.06.2023. u 18:37
get url
text

Izbor novog čelnika kluba odužio se. Azmir Husić izabran je za mandatara novog Upravnog odbora, iz kluba saopćili da je Skupština kluba na kojoj je trebao biti potvrđen novi Upravni odbor odgođena nza 4. juli, jer Husić nije dostavio listu najbližih saradnika.

U utorak je održan sastanak komisije koja je trebala donijeti konačnu odluku o Husićevom prijedlogu za formiranje novog rukovodstva kluba. Nije proteklo sve u bajnoj atmosferi.

Kako su saopćili iz navijačke grupe Fukare Tuzla, sastanak je prekinut njihovim prisustvom.

- Uočili smo da pojedinci koje smo smatrali "braćom" sa tribine odbijaju potpisati papir gdje su navedena imena sedan osoba koja bi sačinjavala UO FK Sloboda. A radi se o predstavniku UG Prijatelji FK Sloboda - Aleksandru Joviću i predstavniku FK Sloboda - Eldaru Jusufoviću.

- Predstavnik UG Prijatelji FK Sloboda je odbio svaki prijedlog za brži oporavak kluba, a u nekim svojim ranijim obraćanjima izrazio potpuno nepoštovanje i prozivanje naše navijačke skupine poput slogana njemu dobro poznatog "nisu sve fukare Fukare, ali ima Fukara koje su fukare". Iako se do sad nismo oglašavali, sada ćemo javno, protiv smo udruženja građana (ne)prijatelji FK Sloboda i tako će ostati sve dok se ne ograde od svojih članova koji blate njihovo ime. Isto tako Eldar Jusufović, koji je bio naš brat sa tribine, nam okreće leđa i iako je u ostavci na mjestu direktora odbija da potpiše prijedlog novog saziva UO. Također Eldar Jusufović odbija nastaviti sastanak pred predstavnicima navijačke skupine, napušta isti i odlazi iz prostorija - saopćeno je iz navijačke grupe Fukare.

- Ovim putem se želimo zahvaliti i iskazati punu podršku gospodi Denisu Kariću i Gradimiru Crnogorcu na predanom radu i težnji za napredovanje našeg kluba. O svim daljim mjerama će naša sportska javnost biti blagovremeno obavještena - zaključili su.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.