open-navfaktor-logo
search
Pismo iz Minhena
Navijač BiH na zastavi Bugarske ispisao poruku za Misimovića: Zvjezdane, gdje si zalutao?
Sergej Barbarez ili Ivaylo Petev? Između ova dva imena Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine trebao bi izabrati novog selektora Zmajeva.
01.01.2021. u 08:51
get url
text

VEZANI TEKST - Ekskluzivno: Spahić objasnio zašto je izabrao Barbareza, kako je Misimović zloupotrijebio njegovo povjerenje?

Barbarez je prijedlog Emir Spahića, bivšeg kapitena bh. tima, ali i želja najvećeg dijela navijača našeg državnog tima.

S druge strane, Peteva favorizuje Vico Zeljković, budući predsjednik FSBiH, koji je preko Zvjezdana Misimovića osigurao da se ime ovog bugarskog stratega nađe u konkurenciji za nasljednika Duška Bajevića.

Misimović zbog Peteva eiminisao Barbareza

Spahić je u svom izvještaju naglasio kako je Misimović pokušao zlouporijebiti njegovo povjerenje, te "progurati" Peteva, a da eliminiše Barbareza. Međutim, taj mu plan nije prošao.

A da je i većina navijača prozrela namjere bivšeg veznjaka BiH, jasno je iz pisma koje je na redakciju Faktora poslao jedan navijač BiH iz Minhena.

Nedžad Hodžić, fan Zmajeva i mostarskog Veleža, poslao je jasnu poruku Misimoviću, tako što je na bugarskoj zastavi napisao: Zvjezdane, gdje si zalutao? Njegovo pismo prenosimo u cijelosti.

- Poštovana redakcijo Faktor.ba, ja sam Nedžad Hodžić rodom iz Livna, a živim u Minhenu. Veliki sam ljubitelj i pratim našu fudbalsku reprezentaciju koja trenutno, izgleda, preživljava možda i najteže svoje trenutke. Nažalost!

A, to je povod zbog kojega vam i pišem i ujedno želim kao navijač izrazit nezadovoljstvo pojedinim legendama bh. fudbala, prateći sve ovo. Slika koju šaljem objašnjava sve i nastala je predvečer, a na njoj sam ja (mail je stigao sinoć, op.a).

Evo i moja izjava uz sliku:

Kao i svim navijačima prilično teško mi pada sve ovo oko izbora sekektora i sva zbivanja u FSBiH. Pogotovo činjenica da si nemoćan i daleko od utjecaja, a znaš da na kraju sve moraš prihvatiti, i pomiriti se sa tim šta god da odluče POLTRONI (čelnici Saveza).

To je nešto što duboko ostavi traga u čovjeku, kao i druga zbivanja kad je u pitanju naša lijepa domovina Bosna i Hercegovina! To je ustvari i povod ovog javljana i transparenta kojeg vidite, i kome je namjenjen.

VEZANI TEKST - Bugarin po Sarajevu "ganja" Džeku: Ko je obećao Petevu da će biti selektor Zmajeva?

Cijenim svačije mišljenje i podržavam slobodu govora i glasa. To je svačije pravo..., ali nikako ne tolerišem i nikad neću tolerisat, ni šutjeti kad se čini nepravda ko u ovom slučaju, prvo prema licu naše zemlje, građana i samog bh. sporta i fudbala na kraju krajeva. A o navijačima da i ne govorim.

Očigledno je da su u FSBiH pojedini ljudi koji ne zaslužuju te pozicije, jer nemaju nikakvu fudbalsku karijeru iza sebe, a još najgore je što rade po političkom programu i vlastitom interesu. I polako gase fudbal u zemlji.

U ovom slučaju griješi

Ne želim pametovati, ali kada je rječ o izboru selektora, i ptice na grani vide da u ovoj trenutnoj situaciji nemamo veliki i širok izbor kvalitetnih kandidata... Što znači da, ako smo iole normalni u glavi, i stvarno želimo dobrobit, onda bismo trebali izabrati trenutno najboljeg mogućeg čovjeka, koji je dugo bio tu, koji dobro poznaje našu specifičnu situaciju i, po meni i najvažnije, mlađeg čovjeka, koji na prvo mjesto stavlja uspjeh reprezentacije. Kome je stalo do toga, a ne ličnih interesa.

Po tom se pitanju nikako ne slažem sa gospodinom Misimovićem, jer on je taj koji je uvijek imo podršku navijača i igrača. Zato mislim da griješi u ovom slučaju, jer nepodržava prvo naše - napisao je Nedžad Hodžić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.