open-navfaktor-logo
search
Fudbaler Sarajeva
Navijači razočarani ponašanjem Penarande: Očekivali da se uozbilji nakon slabe sezone, a on se provodi
AUTOR: Faktor
07.06.2024. u 11:36
get url
text
Penaranda (desno) uživa u Venecueli
Penaranda (desno) uživa u Venecueli
FOTO: Screnshot/apenranda
Adalberto Penaranda, fudbaler Sarajeva, posljednjih dana vrlo je aktivan na društvenim mrežama, dok slobodne dane provodi u rodnoj zemlji Venecueli.
Njegovo ponašanje se nije dopalo navijačima reprezentacije ove zemlje, piše Meridiano.
Većina je rekla da su veoma razočarani Penarandinim stavom nakon prilično razočaravajuće sezone u Bosni i Hercegovina. Umjesto toga, nadali su se da se on priprema da poboljša svoj učinak i da može ponovo biti pozvan u reprezentaciju za južnoameričke kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2026. godine.
Nema sumnje da Penaranda ima kvalitet da bude jedna od zvijezda u nacionalnom timu. Međutim, već nekoliko godina nije često na terenu i nije našao klub koji mu u potpunosti vjeruje.
U nedavno završenoj sezoni Penaranda je u dresu FK Sarajeva odigrao ukupno 20 mečeva, na kojima je većinom ulazio sa klupe.
Postigao je jedan pogodak (iz penala u Kupu BiH protiv Sloge iz Gornjeg Vakufa), uz dvije asistencije.
U Premijer ligu je došao prošlog ljeta sa zanimljivim CV-jem, pošto je bio član klubova iz tri najjače lige svijeta (Premier liga, Serija A i La Liga).
Najveći trag ostavio je u Granadi, u kojoj je postigao i pet golova u La Ligi, te srušio rekord Lionela Messija kao najmlađi strani strijelac dva gola na jednoj utakmici u historiji La Lige.
Od važnijih stvari u karijeri, izdvaja se da ga je Watford platio više od 10 miliona eura 2016. godine. Za reprezentaciju Venecuele upisao je 21 nastup.
Ugovor sa FK Sarajevo ima do ljeta 2026. godine.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.