open-navfaktor-logo
search
Bruka i sramota
Navijači Sarajeva vrijeđali i gađali sudiju Irfana Peljtu i njegove pomoćnike
Irfan Peljto, najbolji bh. sudija i jedini naš arbitar na elitnoj listi, koji može suditi bilo koju utakmicu na planeti, imao je pune ruke posla na derbiju između Sarajeva i Borca odigranom sinoć na Koševu.
06.11.2023. u 08:18
get url
text

Duel je završen bez pobjednika (1:1), a sarajevski arbitar pokazao je direktan crveni karton igraču Borca Pejoviću nakon jednog oštrog starta nad Čatakovićem.

No, uprkos tome što je isključio gostujućeg igrača i što je imao ujednačen kriterij, zamjerki na Peljtino suđenje imali su navijači Sarajeva! Oni su u nekolio navrata pogrdnim riječima "nagradili" našeg najboljeg arbitra. No, to nije bilo sve.

Kako piše SportSport.ba (što se može vidjeti i na snimku) nakon što je utakmica završena navijači Bordo tima sa istočne tribine Peljtu i njegove pomoćnike na ružan način su ispratili u svlačionicu.

Grupa pristalica FK Sarajevo vrijeđala je Peljtu, te ga gađala raznim predmetima, a umalo je najbolji bh. arbitar i pogođen flašom.

S obzirom da se radi o nesportskom ponašanju domaćih navijača nema sumnje da će Bordo klub biti kažnjen za ovaj navijački ispad, navodi isti izvor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.