open-navfaktor-logo
search
Oglasili se
Navijači Slobode dobili obećanje, otkazano okupljanje na Tušnju
Na stadionu Tušanj u Tuzli danas se od 14:30 sati igra posljednji meč 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine (Tuzla City - Velež), ali već u najavi bili su mogući problemi pred ovaj duel.
23.10.2023. u 08:44
get url
text

Naime, navijači Slobode, popularne Fukare, zamjeraju rukovodstvu FK Tuzla City jer, kako navode, dozvoljavaju gostujućim navijačima ulazak na sjevernu tribinu, gdje budu smješteni oni u domaćim susretima Slobode.

VEZANI TEKST - Tuzla City i Velež zatvaraju 11. kolo Premijer lige

Fukare su sinoć objavile saopćenje u kojem smatraju da je to uvreda za njih i u 12 sati će se okupiti ispred Tušnja.

- Povodom sutrašnje utakmice PL BiH ( Tuzla city - Velež ) želimo obavijestiti čelnike Tuzla Cityja da nećemo tolerisati i trpiti uvrede koje nam hinjski pokušavaju podvaliti.

Naime, za sutrašnju utakmicu naša sjeverna tribina je planirana za gostujuće navijače. Kao i prošli put u utakmici protiv Veleža. Iako ne postoji ni jedan jedini razlog da se to uradi, te da su do sada sve grupe bez problema dolazile u Tuzlu na zapadnu tribinu, nebitno da li je to sektor A ili D i nebitno da li na utakmicama Slobode ili njih.

Klub TC nema organizovanu navijačku grupu, te je samim time i mnogo lakše organizovati dolazak gostujućih igrača.

Članove naše grupe pozivamo na okup ispred sjeverne tribine u 12:00 sati, te tako ne dozvolimo i ne dopustimo ove uvrede od kluba koji i nakon toliko godina u PL nema sopstvenog stadiona - poručile su Fukare. 

Međutim, Fukare su se oglasile jutros i poručile kako do okupljanja ipak neće doći.

- Obavještavamo javnost da do današnjeg okupljanja ispred Sjeverne tribine neće doći. Službenici Mup-a TK su kontaktirali vođe navijača i dali obećanje da neće doći do otvaranja Sjevera za gostujuće navijače - poručili su navijači Slobode.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.