open-navfaktor-logo
search
Završen projekat
Nedoumice na Tušnju: Ko će održavati teren?
Stadion Tušanj dobio je novu travnatu podlogu u sklopu projekta "Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige Bosne i Hercegovine".
06.03.2023. u 13:18
get url
text

VEZANI TEKST - Zvanično: Evo kada se Sloboda vraća na Tušanj

Radovi u Tuzli umjesto planiranih 45 dana trajali su osam mjeseci, a nedavno su postavljeni i golovi čime je postao finaliziran.

Iz Javne ustanove Gradski stadion Tušanj naglašavaju da izvođač radova redovno obilazi teren, prehranjuje ga adekvatnim gnojivom i po potrebi kosi.

- Preostalo je da se instalacije, odnosno ormarić za kontrolu grijača terena spoje na trafostanicu i izvrši probni rad. Ono što je velika nedoumica jeste ko će održavati teren? Ustanova sa svojom mehanizacijom ne zadovoljava zahtjevne kriterije za održavanje hibridne podloge. Iskreno se nadamo da ćemo u što skorije vrijeme imati pravu informaciju u vezi s navedenim problemom - saopćili su iz JU Gradski stadion Tušanj.

Iz ove ustanove napominju su utvrđena oštećenja atletske staze na stadionu i asfaltne staze na ulazu u stadion, kao i da očekuju da nastalu štetu sanira izvođač radova.

Iz Slobode, ali i Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine potvrdili su da će prva ovosezonska utakmica na Tušnju biti odigrana predstojećeg vikenda. Sloboda u subotu od 15 sati dočekuje Leotar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.