open-navfaktor-logo
search
Bizaran razlog
Nekadašnji golman bh. reprezentacije: Trebao sam braniti za Hrvatsku, ali...
Nekadašnji golman naše reprezentacije Tomislav Piplica je u razgovoru za njemačke medije između ostalog otkrio da je bio blizu nastupa u dresu Hrvatske.
07.04.2022. u 09:51
get url
text

Piplica je za Kicker otkrio da ga je tadašnji selektor Vatrenih Miroslav Ćiro Blažević pozvao u selekciju, ali zbog čudnog razloga ostao je bez nastupa.

- Bio sam na širem spisku reprezentacije Hrvatske, ali je problem predstavljala duga kosa. Selektor je u to vrijeme bio Miroslav Ćiro Blažević i rekao mi je da ako se ošišam, on će me zvati u reprezentaciju - rekao je Piplica i dodao:

- Odmah nakon njegove izjave sam rekao da to ne bi trebalo predstavljati problem, ako me trener treba, mora da me dobije onakvog kakav jesam. Odlučio sam da se ne ošišam i nisam dobio poziv u reprezentaciju. Druga dva igrača koja su također imala dugu kosu su se ošišali i dobili su pozive. 

Piplica je u dresu Bosne i Hercegovine upisao osam nastupa. Posljednju utakmicu za reprezentaciju odigrao je 21. augusta 2002. godine na prijateljskoj utakmici protiv Srbije na Koševu.

Bio je bio trener golmana u stručnom štabu Safeta Sušića na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.